Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за плафон във автомобил с фотоключ
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lyubo88
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2009 22:31    Заглавие: Търся схема за плафон във автомобил с фотоключ Отговорете с цитат

Имам идея на направя плафона в автомобила да свети само ако е тъмно за да не харчи ток през деня и след затваряне на вратата да не изгасва веднага. Прилагам една схема която сам измислих, но не знам дали е вярна и дали ще стане. Ето я
http://prikachi.com/files/1195103P.jpg
входния сигнал е (-) както и изходния (подава се от копчето на вратата като се отвори). Вижте дали имам някаква грешка и ако някой се сеща за друга схема нека покаже да се види. Thanks

Последната промяна е направена от lyubo88 на Вто Дек 01, 2009 22:57; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
gtn
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2009 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей колега, не съм сигурен дали ще работи схемата. Дръпни си протеус и я симулирай. Иначе аз предлагам такова модулче, което има няколко допълнителни екстри. Повече информация може да намериш на сайта: http://gtn.hit.bg/intelligent_car_dimmer.htm
Поздрави
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lyubo88
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2009 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми кажи твойта схема как изглежда тогава Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2009 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда като 20 лева май Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lyubo88
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 01, 2009 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

хаха на мене почва да ми изглежда като тема за малки обяви. Все пак нали това е форум точно заради това, когато нещо не е ясно на някой, друг да се опита да му го обясни Shocked

дайте поне линк за proteus или skype - lyubcho_88 да ми я пратите Razz
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 8:15    Заглавие: Отговорете с цитат

lyubo88, програма за симулация не ти е нужна за да разбереш, че това което си нарисувал няма начин да работи.
Поразрови се из форума и прочети малко подобни теми по въпроса.
Тук и тук примерно.
И това не са единствените.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 02, 2009 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

След доста писане по тези темички си синтезирах и аз една с 1 PNP и един мощен MOSFET 2 резистора и 1 кондензатор . Схемата работи перфектно със 14 сек закъснение ,но трябва да я пробвам в колата за да се убедя дали няма да има наводки. За да стане както искаш е достатъчно да се тури едно фоторезисторче паралелно на прехода B-E ,което да го шунтира по светло ,но нека пробвам първо пък после ще дам схемата !
Върнете се в началото
lyubo88
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

трябва да се измисли по какъв начин да стане, защото след светване на плафона в купето ще става светло, което от своя страна довежда да отпушване на фотодиода и прекъсване на захранването към лампата. Тогава ще се получи накъсване с голяма честота, което много ще дразни.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 03, 2009 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е ,ама кой те кара да го насочваш към лампата ,изведи го в тръбичка да е в сянка и няма проблем . Аз пред блока съм турил едно фотореле на 50 сантима от крушката ,ама съм го закрил с черна хартия отзад и няма мигане ,бачка идеално ,вечер пали ,сутрин гаси !
Върнете се в началото
lyubo88
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 04, 2009 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

ще чакам тогава да видя как си го измислил Cool
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети