| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 21:43 Заглавие: PHILIPS 21PT164B/42-сервизен режим? |
|
|
Уважаеми колеги, имам една питанка. Тези дни оправях 1стар PHILIPS 21PT164B/42, шаси ANUBIS AAC, с процесор TMP47C834N-R133. Остана само 1проблем. Когато тръгва, е забил яркост, контраст, наситеност и звук на 0. Дори и в стенд бай да го спрем, пак става така. Сменях паметта 24С02, пак същото. Накрая забелязах, че и при натискане на РР пак става така. Виждам на 7кр. на процесора SERVICE DEFAULT MODE, а на 6-то-ONLY. Чрез тях ли се влиза в сервизен режим? А, видях в друга част от схемата, показват 7-мо на маса за серв. режим. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 21:52 Заглавие: |
|
|
| Що не погледнеш във обменника неможе да няма схема а за сервиза си помисли ! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
| Даваха се двата моста на късо за влизане На капака трябва да има едно листче с опции провери дали съвпадат Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 22:23 Заглавие: |
|
|
Схемата е пред мен, няма листче с опции, направо се чудя какъв сервизен режим може да има такова старо нещо. Дори си признавам, че не съм виждал сервизен на такива стари модели. Няма дъмп, сложих му празна памет. Старата беше дефектна. Давам 7-мо на маса-нищо. Обаче, като го дам на маса при изключен телевизор от бутона за 220V и после включа, тръгва без да е забил настройките. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 22:29 Заглавие: |
|
|
| Не на схемата Погледни задния капак на апарата отвътре Трябва да има едно тясно продълговато листче със няколко реда опцииТова се редеше в тн сервизен режим Утре ще ме караш да ровя по тефтерите как беше |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 22:31 Заглавие: |
|
|
Няма, явно отдавна е изчезнало. На други съм виждал такова листче, разбирам за какво говориш. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 22:43 Заглавие: |
|
|
| А да му драснеш един дъмп ? Какво се получава ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 1:11 Заглавие: |
|
|
Оправи се, мерси много! Не вярвах, че това чудо може да има дъмп!
Обаче се чудя как се превежда това:"SERVICE DEFAULT MODE"? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 10:39 Заглавие: |
|
|
The service default mode (SDM) is used to set the TV in a predefined state. This predefined state is used to service the TV (making adjustments and such).
Демек да си го настроиш по подразбиране яркост-50% контраст -50% и тн. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|