| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gugry Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 13:47 Заглавие: управление на релета |
|
|
Здравейте и Честита Коледа на всички
Да си кажа чесно не съм на ти с електрониката и не знам как се нарича тази джаджа има ли я вобще някаде но знам какво трябва да прави
Та имаме една клавиатура с 10 бутона и един ентер на тази клавиатура се набират три цифрени кодове и се натиска ентер
идеята ми е да извадя на всеки бутонт двата кабела да ги подваржа на по едно реле постоянно отворено и тук идва момента кадето ми трябва помоща (иначе казано за всичко ) някакво управление с 4 изхода и един бутон на него на изходите подвързвам релетата и като натисна бутона да ми затваря релетата едно след друго в рамките на 1 сек. все едно сам натиснал бутоните на клавиатурата др. условие е да мога релето на един бутон да го задеиствам от повече от едно място примерно ако сам варзал две такива платки на първата съм подвързал 153+ентер а на втората 531+ентер аа да и какви да са релетата няма да има никакъв товар по тях те просто ще затварят веригата на бутоните
Предварително ви благодаря за отделеното време
П.П И ДА ПРАВОПИСА МИ Е УЖАСЕН |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 15:25 Заглавие: |
|
|
| Ами... прочетох три пъти това дето си написал и така и не схванах нищо. Колко релета, колко бутони... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 15:47 Заглавие: |
|
|
Явно иска да направи нещо като кодова брава , но така с релета ако се ползват всичките бутони на двете клавиатури ,ще отидат баят релета .
П.С. Така наречената релейна логика , много остаряло , обемисто и ненадежно . |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 17:36 Заглавие: |
|
|
| Според мен иска да стане нещо от сорта с натискането на един бутон да се задействат 4 релета през интервал от , секунда, контактите на които да шунтират определените бутони от клавиатурата. |
|
|
 |
gugry Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 19:21 Заглавие: |
|
|
че пиша с краката си пиша
iwkom ме е разбрал наи правилно има ли такова нещо
и как става |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 19:23 Заглавие: |
|
|
| Аз разбрах, че иска с едно натискане за 1 секунда да се наберат трите цифри и ентъра. Ама нека поясни малко, че много не се разбира. |
|
|
 |
gugry Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 19:29 Заглавие: |
|
|
да го кажем так
имам една платка с един бутон като натисна бутона ми затваря четери релета в определен ред 1 след това 2 след това 3 и накрая 4 с малак интервал между тях
а аз на тия 4 позиции ще си наръзвам бутоните както искам като последен е ентера и да мога на една клавиатура да слагам пове4е от едно устроиство такова за това релетата отиват на клавиатурата и така може да са максимум 10
П.П поме аз така си го мисля ако има някакав др начин да ги "шутирам"( маи таи беше) бутоните сащо става |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 20:01 Заглавие: |
|
|
| Другояче казано иска да направи автоматичен диалер на 4 цифри -най добре с еди четворен таймер 558 ,или релета с кондензатори ,ама сега не ми се мисли да синтезирам такава схема. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 22:01 Заглавие: |
|
|
| Брояч с тактов генератор отпред и още малко логика да спира като свърши цикъла. Или с микроконтролер, стига да има кой да напише софтуера. |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 22:47 Заглавие: |
|
|
| gugry написа: | | ...и да мога на една клавиатура да слагам пове4е от едно устроиство... |
Устройството би било само едно, с 11 реленца към съответните бутони на клавиатурата (0-9+enter). А бутоните на самото устройство биха били толкова колкото комбинации искаш. Т.е. ако искаш напр. 1-2-3-enter и 4-5-6-enter. би било с два бутона. |
|
|
 |
|