Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

BEKO NR21K29 PF SX -дъмп

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 17:04    Заглавие: BEKO NR21K29 PF SX -дъмп Отговорете с цитат

Коеги,нужен ми е работещ дъмп за това Beko.Шасито е KX1.190-08 K1.Проблемът е следният:
Дойде с дефектен филтриращ кондензатор в мрежовата част и др.дреболий,пак там.След смяната на филтража заработи,със свит по вертикал образ и при избиране на някакви запаметени програми се държеше като лошо AFC-за момент без образ и след това бавно намиране на канала.В сервиз разпънах вертикалният размер,пуснах на автоматично търсене,но избира само 24 канала от общо 62,при нормална работа.Наново в сервиз в менюто изписва само AFC band1.Липсва UHFобхвата.Със смяна типа на тюнера ефекта е същият. Оригиналният тюнер е китайски.Искам да опитам с някой проверен дъмп.Пробвах с празна памет и все същото.Или нещо бъркам в сервиза,или има друг проблем.Моля за идеи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 18:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Направо смени паметта с нова и празна.Всичко ще си излезе ама трябва да укажеш правилния тунер-Китайски е много относително.На него пише какъв е.
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

И дъмп за шаси KX1.190-08

... След като си пробвал останалите варианти.
Не казваш нищо за проца и ...
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 19:38    Заглавие: Re: BEKO NR21K29 PF SX -дъмп Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
.Наново в сервиз в менюто изписва само AFC band1..

AFC или AGC ?
, , ,
за същото шаси не съм виждал AFC, както и в сервизното.. Rolling Eyes
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 21:10    Заглавие: BEKO NR21K29 PF SX Отговорете с цитат

Отговарям на три въпроса:
1.Пробвах с празни памети 24c16wp,2-3 същият ефект.В сервиз не намирам вида на тунера- при мен е ENV57K04G3RF made in china.
2.Поцесорът не съм написал поради мързел,не ми се сваляха ламарините,а смятах да копирам модела от други писаници,ама ядец!
3.Наистина става реч за параметъра AGC,а не за AFC-клавиатурата ми е черна,буквите изтрити,двете F,G една до друга и карам по инерция,беше ми тъмно и в бързината не си прочетох писането-както винаги,за което се извинявам.Ще пробвам дъмпа на колегата helios и ще докладвам.Четох някъде,че този модел си искал своя дъмп,но много се съмнявам.Ще потърся в нета още бинове и ще напиша какво съм пропуснал.За сега благодаря за вниманието и съветите.

P.S.Всичко си дойде на място.В менюто за модел на тюнер избрах SHARP/ALPS,а преди беше PHILPS,затова се получи проблема.Закривам темата с благодарност и задължения!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети