Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Отцепени писания на Т.Трифонов

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София, Благоевград

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 10:37    Заглавие: Отговорете с цитат

По прочетох малко темата и реших да се намеся.... Това като гледам си е телевизор Кристал.... Имахме същия преди време когато бяха много "модерни". Сега съм го сложил на бабата с един булсатком и работи просто перфектно (Имам предвид картина) Помня, че тоя телевизор прескачаше каналите от 02 до 12 после от 21-ви до 69 ако не се лъжа. Не помня много добре, но след това отиваше направо на 80 и някой, до С99 и после пак на С02. Пълна каша.... и така си беше откакто го извадихме от кашона. Хващахме не повече от 20 програми при повече от 60-70 на кабеларката. Мислех да му слагам хипербанд тунер, но направо си купих нов телевизор. Значи ако проблема ти е същия като моя е възможно телевизора да си е такъв Smile Smile Smile

Интересно ми е до какъв извод ще стигнеш....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мене тоя телевизор си е така.... тия телевизори са с тунери с много ограничен честотен обхват. Лека му е един хипребантунер. Нали ти казвам, че при мен до ден днешен си е така телевизора т.е. от както е купен. Когато е произведен и продаден в нашата мила родина това са били стандартите и респективно каналите на които може да хванеш телевизионен канал. Освен ако:
1. Телевизора който аз, и един комшия притежаваме е купен със същия дефект като твоя.
2. Твоя е някаква модификация на Кристал и наистина е влезнал в някакъв еб*н режим.
3. Нещо си се объркал и това дето трябва да направиш е смяна на тунера, за да гледа клиента ти и другите програми от кабеларката.

Последната промяна е направена от tito_trifonov на Вто Яну 05, 2010 12:02; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 11:29    Заглавие: Отговорете с цитат

tito_trifonov, не пиши глупости, в целия ти пост няма нищо вярно.

Телевизора трябва да има S канали. Поне според първия пост. Сложи го на канал 12 или най-високия метров и измери варикапното.[/b]

Последната промяна е направена от Филипов на Вто Яну 05, 2010 11:32; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи може да не е Кристал ама се държи точно като моя. Там има само С , S няма... Много съм го псувал тоя телевизор навремето.
Не искам да говоря глупости, ама на човека тая информация за Кристала може да му е отполза. Като гледам целия дециметров обхват му липсва от С21- С69, точно като на Кристала.
Преди 1989-та пък и доста след това, ми е чудно на кои канали са излъчвали телевизия?!?
Според мене бяха С1 до С5 (49,25 МHz за картина за С1 до 93.25 МHz за картината за С5) - Метров обхват LF
И С6 до С12 от 175,25 МHz за С6 през 8 МHz до С12 - Метров обхват HF

Според мене не случайно Кристала си няма UHF обхват, както и по старите тояги от соц времето.

Не знам какво лошо казах Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

tito_trifonov написа:
.....Не искам да говоря глупости, ама на човека тая информация за Кристала може да му е отполза. Като гледам целия дециметров обхват му липсва от С21- С69, точно като на Кристала....

Продължаваш:
rolling_heads написа:
С чертичките и цифрите ми дава да въвеждам канали само от 02-12 и от 21 - 69.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tito_trifonov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 12:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей... добре айде. Това може и да съм го изпуснал... Има си човека UHF Smile Спирам, без туй сам тука само да питам не да давам акъли.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Отцепвам тези "неща".Раздел "Ремонти" е достатъчно сериозен(друг е въпроса доколко е сериозно подхваната темата).Така че ако нямате какво да кажете-ако обичате не го казвайте там.
Има си говорилня-там всичко може.Но в ремонтните раздели да се пишат глупости и неверни неща-не може.Още по малко,като гледам как тия гениални прозрения са на човек който не е техник,а са въз основа над наблюденията му над неговия личен телевизор,който при това няма много общо с телевизора,който се ремонтира.И то на човек който дори не знае имената на обхватите.Опази боже.После се чудим що имало теми в които се призовавало за входни тестове и т.н.Ами ще има.И още ще има...Като има гениални мислители,които не спират да налагат прозренията си из всяка възможна тема без значение от това че сигурно не познават и блоковото устройство на един телевизор.Като казвам "гениални мислители" не държа да визирам непременно тебе-има далеч по-въпиющи примери.То де да беше само ти...
За какво и за какви хора е дадения раздел си пише достатъчно точно и ясно в заглавието му.
Цитат:
Форум "РЕМОНТИ НА БИТОВА ЕЛЕКТРОНИКА" за колегите от сервизния бранш

Надявам се кьорави няма?Така че ако не сте такива-ако обичате не замърсявайте.

P.S.И понеже си ми писал на лични още нещо ще ти отговоря тук-
Форума поне в този му раздел е професионален и писането на неверни неща не се толерира.Може да си се карате и да правите каквото щете из форума-до определени моменти мисля че имаме достатъчна толерантност.Още повече че за нещата за които стават кавги тук обикновено еднозначен отговор няма(освен за някой белобрад философ).Но с чисто техническата конкретика не е така и за всеки въпрос си има еднозначен отговор.Защото електрониката хич да не е си е точна нАука.Затова и към писането на неверни неща,глупости,мистицизми и вервания на тема електроника толерантността ми е нулева и ще си остане такава.И мисля че така е правилно и 100% от хората с опит в дадената тематика ще се съгласят че така трябва да бъде.Иначе ако почне всеки прeз просото да споделя опит(без значение доколко го има)-тоя форум е взел дал.
Да си ме забелязал мене да участвам в теми за разкодиране?
В теми за ремонт на телефони?
В теми за ремонт на бяла техника?
Няма и да ме видиш да участвам там.
Човек трябва да знае къде да се меси и къде не.Докъде му стигат силите и познанията и откъде насетне почва да се излага.
А колкото до "личното отношение"-лично отношение гледам да нямам към никого от форума(доколко е така може да каже някой отстрани,не аз).Но виж към писането на неверни неща имам много остра алергия от край време и никога не съм го крил. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети