Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на TV LG 21FS4RLX Решено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 08, 2010 11:47    Заглавие: Търся схема на TV LG 21FS4RLX Решено Отговорете с цитат

Честита нова година на всички участници във форума .При мен пристигна този телевизор с явен дефект в геометрията .Схемата я има във файлообменника под шаси CW62B Номера на шасито дори съответствува с този маркиран под шасито на платката.Дефекта беше в намалена стойност на С496 от 18 нанофарада на 6,2 .Изразяваше се в намален размер по хоризонтал горе долу стеснение 10см от двете страни. Не мога да си го обясня още добре но и вертикалния също с толкова намален . В процеса на ремонта установих, че има несъотсветствие във схемата .Например двойката диоди D401 е сменена с два отделни. Q405 е даден като обикновен, а на практика е полеви FQPF11N40C .Бих помолил някой от колегите ако има шасито с тези изменения да ми го изпрати да го разгледам..

Последната промяна е направена от don bazilio на Нед Яну 10, 2010 13:42; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 08, 2010 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно е сбъркана схемата, защото като погледнеш тук:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 08, 2010 16:21    Заглавие: Търся схема на TV LG 21FS4RLX Отговорете с цитат

Благодаря той и наистина е този .А пък и схемата е хубава ама доста микроскопична трябва да и дадеш доста голям зум. Прави ми впечатление още и стойноста на кондензатора .18нанофарада за 21 инчов кинескоп не е ли доста голяма? Или това е заради кинескопа.Днес пообиколих малко из матазините но не открих .Засега кара с един жълт на Филипс 15 нанофарада и един в паралел4,7 нанофарада.Размерът е точен .Доколкото за вертикалниявероятно след като се изменя режима на ТХО се изменя и захранващото на верт. развивка оттам и режима на работа на крайното стъпало. Мен ме беше страх да го държа така да работи .Не мерих нищо предварително. Сега като размера е добре мернах напреженията в норма са. Преди много време имах подобен случай и ми отиде каскадата на ТХО . Клиента ми е приятел и съученик разправя че си го е гледал и така ама му изключвал.Добре че не му е изключило друго.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети