|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 11:47 Заглавие: Търся схема на TV LG 21FS4RLX Решено |
|
|
Честита нова година на всички участници във форума .При мен пристигна този телевизор с явен дефект в геометрията .Схемата я има във файлообменника под шаси CW62B Номера на шасито дори съответствува с този маркиран под шасито на платката.Дефекта беше в намалена стойност на С496 от 18 нанофарада на 6,2 .Изразяваше се в намален размер по хоризонтал горе долу стеснение 10см от двете страни. Не мога да си го обясня още добре но и вертикалния също с толкова намален . В процеса на ремонта установих, че има несъотсветствие във схемата .Например двойката диоди D401 е сменена с два отделни. Q405 е даден като обикновен, а на практика е полеви FQPF11N40C .Бих помолил някой от колегите ако има шасито с тези изменения да ми го изпрати да го разгледам..
Последната промяна е направена от don bazilio на Нед Яну 10, 2010 13:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 12:03 Заглавие: |
|
|
Явно е сбъркана схемата, защото като погледнеш тук:
 |
|
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 08, 2010 16:21 Заглавие: Търся схема на TV LG 21FS4RLX |
|
|
| Благодаря той и наистина е този .А пък и схемата е хубава ама доста микроскопична трябва да и дадеш доста голям зум. Прави ми впечатление още и стойноста на кондензатора .18нанофарада за 21 инчов кинескоп не е ли доста голяма? Или това е заради кинескопа.Днес пообиколих малко из матазините но не открих .Засега кара с един жълт на Филипс 15 нанофарада и един в паралел4,7 нанофарада.Размерът е точен .Доколкото за вертикалниявероятно след като се изменя режима на ТХО се изменя и захранващото на верт. развивка оттам и режима на работа на крайното стъпало. Мен ме беше страх да го държа така да работи .Не мерих нищо предварително. Сега като размера е добре мернах напреженията в норма са. Преди много време имах подобен случай и ми отиде каскадата на ТХО . Клиента ми е приятел и съученик разправя че си го е гледал и така ама му изключвал.Добре че не му е изключило друго. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|