Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за температурен датчик

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 04, 2010 22:36    Заглавие: Въпрос за температурен датчик Отговорете с цитат

Налага ми се да измервам температура в малка точка,с доста голяма точност(+- 1-2 градуса).Температурен диапазон: 1-300 градуса.Търся готово устройство,с компактни размери,с дисплей за изобразяване на моментните стойности.Слаби са ми познанията в тази област и не знам нито какво да избера(като принцип на работа),нито откъде може да се закупи по нашите земи.Ударете едно рамо,че днес един чип така го изтумбих,че срам ме хвана Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
techno554
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 0:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Цифров мултимер с температурен диапазон: -20°C...1000°C
Пояснение на измерването?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 0:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм сигурен доколко са точни.
Цитат:
Пояснение на измерването?
Следене на температурата на произволен участък от печатната платка.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 11:27    Заглавие: Re: Въпрос за температурен датчик Отговорете с цитат

мармот написа:
температура в малка точка...

Най-подходяща е приставката за измерване на FLUKE към цифров мултимер (сега не е пред мен, затова не мога да цитиром означението). От тези, които имат вградена 9V батерия с активен преобразувател. Тази приставка е предназначена точно за това!
Намерих я:
http://us.fluke.com/usen/Products/AccessoryDetail.htm?cs_id=8573%28FlukeProducts%29&catalog_name=FlukeUnitedStates&Category=PRTP%28FlukeProducts%29

Последната промяна е направена от ikarlo на Вто Яну 12, 2010 21:13; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако търсиш готово решение - примерно това или това . Tрябва да си избереш подходяща сoнда - да е изолирана до самия връх.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 05, 2010 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за съветите,най-вероятно ще се насоча към устройствата,посочени от мульо.
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 10:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Чувал съм за лазарни термометри но колко са точни не знам.От разтояние светваш върху детаила които те интересува и виждаш температурата. http://www.technooptima.com/catalog/lazeren-pirometar-bp20-p-40.html?cPath=76_47
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 12:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Обезателно първо провери кой може да ти направи подходяща сонда. Иначе аз лично бих взел от първия линк, казвам го от собствен опит. И една идея - ако ги кандърдисаш да ти продадат и един датчик Pt100 (само чувствителния елемент) можеш да го лепнеш там където ще мериш температурата и няма да се налага постоянно да държиш сондата.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 06, 2010 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Лазерните са добра идея,ама май не ми вършат работа,защото ще се налага със сонда да бъркам и стигам до относително труднодостъпни места.В интерес на истината и аз си харесах един от първия линк.Не ме притеснява държането на сондата,защото ще меря през отрязъци от време,не постоянно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети