| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 20:50 Заглавие: LG 29FS2ANX-описание? |
|
|
Уважаеми колеги, закъсах! Изтеглих от Монитора описанието на този модел, но в него няма нито осцилограми, нито напрежения. Дори и влизането в сервизен режим не го видях. В RC5 положението е същото, а от eservice нищо не можах да изтегля, излезе съобщение за повреден файл. Бихте ли ми дали някакви идеи? Шасито е МС-05НА. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 21:10 Заглавие: |
|
|
| Владо виж това става ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 21:15 Заглавие: |
|
|
Съвсем същото е, като това което имам. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 06, 2010 21:50 Заглавие: |
|
|
Мерси за сервизния режим. А напреженията -има само основни захранващи. По транзисторите и по чиповете няма нищо написано. Както и никакви осцилограми. Дефектът е в корекциите, картината е със силно увеличен хоризонтален размер и много изкривена. Огледах за гръмнали транзистори и кондензатори във веригите за корекция, но няма. Сега ще опитам дали действат настройките в сервизен. +В е 120V. Замислям се дали паметта не се е очаткала. Видях в корекциите параболични напрежения с осцилоскопа, но наизуст.
Оправих хор.размер, но хор.линейност не е съвсем наред, утре ще я мисля. Корекциите действат нормално. Недоумявам и защо хор.размер беше толкова увеличен. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 7:06 Заглавие: |
|
|
Смени С429 150nf 400V. Намира се последователно с още малко чаркове на хор.бобина на отклонителната. Със сигурност е с намален капацитет поне наполвина.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 12:32 Заглавие: Re: LG 29FS2ANX-описание? |
|
|
| vladi46 написа: | | влизането в сервизен режим не го видях. ...от eservice нищо не можах да изтегля,.. Шасито е МС-05НА. |
Файла си работи! Съставен от три части и се разархивира без грешки.
MC-05HA > Ако го бе написал на ЛАТИНИЦА
| vladi46 написа: | | Мерси за сервизния режим.. |
щеше да си го намериш и сам, като опитен потребител, който знае, че имена и марки, дето не са измислени от Кирил и Методий, се пишат на ЛАТИНИЦА!
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 07, 2010 20:15 Заглавие: |
|
|
Големи благодарности на всички и най-вече на Сашо! След смяната на въпросния кондензатор размерът се намали и линейността се оправи. Регулирах размера отново и сега всичко е екстра! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|