|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
desbor Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 25, 2009 11:59 Заглавие: Промяна на волтажа на Fortron 350W |
|
|
Искам от 12в конектори да си направя около 14,4 волта
трабва ми за зарядно за акумулатор на кола как да стане
ако може някаква схема на захранването аз ще се опрва
Весела коледа на всички
Като искаш да ти се праща някаква документация си оправи мейла да е видим И пиши грамотно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 9:14 Заглавие: |
|
|
| Описанието на линка пратен от eler "работи".Можеш да си спестиш FORTRONA като преработиш за целта ти старо АТ или АТХ ,захранване има ги в изобилие ,освен напрежението за зарядно трябва да следиш и управляваш тока! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 10:33 Заглавие: |
|
|
Хайде и аз да се обадя-"волтаж";"ампераж";метраж"-а бе звучат грозно и недодялано!По-добре:НАПРЕЖЕНИЕ;ТОК;ДЪЛЖИНА....Някак си по-на български е! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 17:26 Заглавие: |
|
|
| И аз искам да си направя от старо АТХ захранване зарядно за акумулатор,но не разбитрам италиански.Ако някой има вече преработено и работи добре,имам молба да даде пояснения на български.Сериозно съм заинтересован! |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 18:44 Заглавие: |
|
|
| Използвай преводача на Google или Babelfish. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 26, 2009 22:47 Заглавие: |
|
|
ето статия на български http://www.kn34pc.com/construct/lz4ge_pc_tzu.htm , за зарядно за акумулатор е нужно само да преоразмерите обратната връзка ,така че да стабилизира на 14,4В и да махнете диодите за +/- 5Волта,3,3В /ако преработвате АТХ/,хубаво е да се увеличи пробивното напрежение на кондензатора/ите прикачени към 14,4 /бивши 12Волта захранването на ШИМ а понякога също се взима оттам / на 25 Волта и да се сложи управление на зарядния ток !!! След такива промени включвайте САМО ПРИ ЗАТВОРЕНА КУТИЯ на захранването или с предпазни очила и каска  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 9:48 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Gennaio 2008 Dopo l'alimentatore шибалка di un TV l'alimentatore ATX sicuramente il prodotto elettronico сила снабдяване pi разпръсквам до определителен член чист семе , пренебрегвам тя завършвам anni ne звучност статичен prodotti среда di pezzi. Her тя последен дълъг чорап di un PC non АЗ зная аз anni , дюля звучност лят аз PC ех! ха! идвам rottamati един от двамата aggiornati , привързаност un съставна част ех! ха! spesso идвам sostituito котва himself funziona ancora тя размножавам l'alimentatore ATX sostituito da un модел pi могъщ. Тя eats АЗ бележка il сила снабдяване ATX you'd служа по превръщам l'energia 220V алтернатива in те тичам тя продължавам , отделен dalla rete привързаност di бас доблестен тя eats 3,3V 5V привързаност 12V, напрягам непременно до определителен член funzionamento долчинка списък към microprocessore. По употреба da lab di elettronica il pi долчинка към въртя кръгъл непременно твърдя dei доблестен di напрягам regolabili in последователност , по effettuare tutte her предимство del АЗ женя. Un alimentatore с talisman caratteristiche скъп specialmente himself in ред di erogare котва 20A. С тя разказвам semplicit възможност we'll видоизменям un ATX по fargli we'll промяна her напрягам in uscita привързаност котва we'll граница привързаност regolare her те тичам. Diciamo климушка ех! ха! her договор партия di тя влизам към non развивам същина toccata привързаност тя modifies. Her тя modifies vanno угоявам единствен sul окръжност вторичен тя eats da indicazioni. Съм наука il coperchio долчинка ATX non кръст eyed mai твърдя her rete 220V колегия , привързаност първенство di collegarla sempre rimettere привързаност avvitare il coperchio метален. |
Това е превод на част от статията с онлайн преводач.Хайде сега някой да фърли боба и да видим за какво става дума  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Нед Дек 27, 2009 10:02 Заглавие: |
|
|
Драго, не си пробвал от италиански.......ето какво излиза:
| Цитат: | Януари 2008
След преминаване на властта телевизор, силата ATX доставката е определено на електронните доставки на енергия от продукта, най-популярната в света през последните 10 години са произведени милиони бройки.
Средната продължителност на един компютър не надвишава 3-5 години, така че има много компютри, които са бракувани или модернизирани, а един компонент, който често се заменя продължава да работи, дори ако то е силата ATX доставка, заменен от по-мощен.
Както е известно, в сила ATX доставки се използва за преобразуване на енергия в 220V променлив ток, отделно от мрежата и ниска стойност, като например 3,3 V 5V и 12V, напрежения, необходими за функционирането на смарт карти.
Electronics Lab за използване от по-голямата част от времето, което трябва да имат стойности на напрежение регулируеми приемственост, за да направи всички необходими изследвания. Захранване с тези характеристики е скъпо, особено ако те могат да осигурят дори 20A.
С относителна лекота можете да променяте едно ATX за него да се променя изходното напрежение, а също и ограничаване и регулиране на ток.
Да речем, че част от приноса към 220V, не трябва да се докосва и да се промени. Промените трябва да бъдат направени само на вторичния кръг съгласно указанията. Откриване на корицата на "ATX никога не трябва да се свързва към мрежата 220V, и винаги разговор преди връзката и винт на метален капак.
|
Не е идеално, но се разбира. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|