Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Идеи за поправка на рутер TP-LINK?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 08, 2010 23:08    Заглавие: Идеи за поправка на рутер TP-LINK? Отговорете с цитат

Здравейте! Имам един рутер TP-LINK TL-WR542G който, поради неизвестни причини по време на ъпдейт на фърмуер заби и се рестартира и не успя да се ъпдейтне.Сега като го включа светят всички лампи постоянно без sys и wlan. Вързах го за компютър с надеждата да му кача фърмуера чрез tftp но на компютъра показва че няма свързан мрежов кабел Х. Пробвах и със суич да го вържа и да направя tftp пак не стана. Накрая си купих нов и сега този остана опитно зайче да си го оправя. Изглежда няма почти никакъв фърмуер в паметта. Отворих го и видях че има сериен UART интерфейс на платката със +3,3v RX TX GND изводи. Трябва ми е USB към TTL 3.3v адаптер за да свържа рутера с компютъра, да направя връзка с някаква терминал програма и ако си намеря адаптер нататък някакви идеи, как мога да го възстановя? Качил съм снимки на платката на рутера.

Последната промяна е направена от MusicMAN на Нед Яну 10, 2010 12:00; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 08, 2010 23:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си написал опита ли с хардуерното бутонче за Reset- ване.
П.С. тия картинки не се отварят
Едит: сега се отвориха

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Пет Яну 08, 2010 23:38; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 08, 2010 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитах около 10 пъти, но никакъв резултат. Даже пробвах да го държа за около 5 минути.Пробвах също и да го натиста като е включен и да махна захранването през това време и пак нищо. На мен ми ги отваря картинките, странно Confused
ето ги от друг сървър

До SMA конектора на антената има оградени 4 извода на платката, които са серийния порт. Мисля си от кабел за нокия DKU 5 направя адаптер за USB по описанието тука http://www.neophob.com/serendipity/index.php?/archives/120-TTL-to-Serial-for-dummies-OpenWRT-Serial-Console.html

или да си търся един друг MAX232 се казва с една ИС
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 0:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е ли в гаранция ?
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, повече от година го ползвах. Въпроса ми е, чрез този сериен порт какво мога да правя? Как мога да му кача нов фърмуер?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

През конзолния порт неможеш! Трябва да има Jtag.
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 19:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва, но явно няма. Някакви идеи какво може да се направи по този рутер?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 09, 2010 19:44    Заглавие: Отговорете с цитат

MusicMAN,така да благоволиш да прочетеш правилника на форума Question
Така да обръщаш СЛУЧАЙНО внимание че някой ти върви след теб и ти коригира постовете Question
И си разкарай това "нещо" от сигнатурата Exclamation Без значение каква инициатива прокламираш и колко благородна е тя-тук е технически форум,а не някакъв тийнейджърски сайт така че тия шарении и мигалки не са нужни.А и пречат.
Един линк е предостатъчен.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 12:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо от конзолния порт не може да стане? По принцип като конфигурирам рутер на CISCO през конзолния порт може да се правят доста работи, включително и качване на нова версия на IOS (операционна им система) и команди чрез tftp.
едит: Когато излезе от производителя как му качват фирмуера? Или му запояват вече програмиран чип или му го качват чрез някой порт на платката?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 10, 2010 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами пробвай Rolling Eyes Аз поне на друг модел не успях така както казваш но може и аз да съм сгрешил знам ли Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети