mvz Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2010 21:33 Заглавие: Panasonic SA-HE7 |
|
|
Преди време бях постнал тема с проблем в ресивера.
Проблемът се състоеше в изписване на грешка F70. Тя се дължи(в моят случай) на окъсил D705-MTZJ6R2BTA(това е ценер на 6.2V), когато диода е окъсил се появява грешка F70, а когато е прекъснал, ресирвера не включва(за момент щраква само релето и примигва диода).
След отстраняването на този проблем, изписа грешка Over Load, дължаща се(в моят случай), на изгорял Q723-RVTDTA114EST или Q724-RVTDTC114EST(не съм сигурен кой, понеже ги смених и двата).
В крайна сметка, ресивера тръгна, но без IC601-RSN310R37-P, след подмяната на D601,602-RK306LFU1(стават по-мощни изправителни), вече се радвем на Качествен(за ресивер ) звук(а в помежду-другото ресивера Ми го подариха с диагноза от сервиз изгорял процесор, ремонта Ми излезе под 10лв.)!
Този гид, би трябвало да е полезен и за други модели на Панасоник, както и Техникс(SA-HE7,75,9 и т.н.). Използвана е схемата, издирена с помоща на търсачката за модел SA-HE9!
Тук е Мястото да благодаря на г-н. Bojilov, за бързо и коректно доставените части!
Нека, ако Модераторите решат, че темета не е необходима или е за друг раздел, да бъде изтрита, или съответно преместена.
Поздрави, Марио Захариев! |
|