|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
teacbg Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 10:31 Заглавие: TV Elite 21EF70 изключва сам. |
|
|
Здравейте колеги,
Имам един такъв телевизор, който след няколко минути работа се изключва и после не може да се влючи. За да може, трябва да се изчака доста дулго време. След като се самоизключи се чува леко пищене на ТХОто и нагревателите на кинескопа работатн, но няма образ и звук. За съжеление в момента не мога да ви дам повече инфо за TVто, но днеска, утре ще добавя (шаси, процесор). Някой ако има идея какво може да е, нека помогне. Ще сум много благодарен, че в момента не ми се вадят пари за нов. Аз се занимавам с мобилни телефони от доста време и малко с LCD TVта, но за CRTта си нямам никва идея. Благодаря ви. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 11:24 Заглавие: |
|
|
| Надявам се сега да е по правилата. Ако не, моля пишете ми къде греша. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 11:34 Заглавие: |
|
|
Не виждам да има упоменат състав.
Не виждам някой да си е направил труда да измери нещо.
Не виждам и да имаш елементарни познания по това с което си се захванал.
| Цитат: | | нагревателите на кинескопа |
Тия бисери ще ги пропусна.Не знам какъв опит се пишеш че имаш,но най-добре го занес в близкия сервиз. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 11:36 Заглавие: |
|
|
| teacbg написа: | | Надявам се сега да е по правилата. Ако не, моля пишете ми къде греша. |
Тия ПРАВИЛА ли имаш в предвид или някои други?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 11:51 Заглавие: |
|
|
Ако имах нужните познания в тази област, едва ли щях да се обръщам към този форум. За това търся помощ. Тук пише форум за електроника а не форум за академици по електроника. Ако е така опишете го по ясно. Относно мойте компетенции да не говорим, защото както казах те са в друга област на електрониката.
Относно допълнителната информация за уреда, казах че ще я доставя по-късно. Но едва ли това в основния проблем, защото има доста други постове, които са в разрес с правилата, но не са преместени.
ОК за мен няма проблем да го занеса на сервиз, но просто наистина си мислех, че ще намера съдействие тук.
Благодаря все пак. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 12, 2010 12:06 Заглавие: |
|
|
| teacbg написа: | | Тук пише форум за електроника а не форум за академици по електроника. |
Не е нужно да си академик за да знаеш как се казва на онова нещо,дето свети в кинескопа по техническиму...
А форума определено не е начално училище за някой който не знае елементарни неща,елементарни термини от областта и поне блоковото устройство на телевизора и как работи.
Форума е за да се "добута" някой на който не му стига малко в познанията и то по конкретни неща.Ако ще се учим изосновно-за такива хора си има техникуми и книги.
А какво да пишем и какво да не пишем-честно казано теб не те засяга.Нито пък си в моралната позиция да даваш акъли за тези неща,щото се излагаш,ако не го усещаш....Както и за това кое било в разреС.Айде айде...
Винаги ми е била чудна тази българска глупост.Изсули се някой от някъде,още не се знае дали аджеба си има грам понятие от електроника и знае ли закона на Ом,ама почне да поучава как трябвало да изглежда този форум.И да дава акъли по отношение на правила и на неща,дето са отпреди години и са се доказали като работещи.
P.S.И ако обичаш да не ми пълниш ЛС с глупостите си-едва ли си ти човека,който има правото да оценява какво образование имам и какъв е приноса ми/дали съм полезен за форума! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|