| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 18:19 Заглавие: Проблем с глим лапи на стълбищен автомат |
|
|
| Здравейте, проблема ми е следния автомата за стълбищното осветление е електронен с плавно намаляване на светлината, но хората масово са си наслагали глим лампи по ключовете и незнам защо вечер непрекъснато се възбужда и свети естествено непрекъснато а през деня е ок |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 18:33 Заглавие: |
|
|
И каква е връзката м/у глимките и светлата част от деня .
По-скоро вечер се предполага, че повече хора са в къщи и е възможно да се включват доста уреди които "шумят" в инсталацията.
Ако има общо желание и разбиране за проблема от всички - изключване на апартаментите един по един за да се види кой (и дали) "цапа".
Може да има и други фактори:
-асансьор (ако има)
-помпа за вода (ако има)
-някой калпав етажен ключ (или такъв в апартамент)
....... |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 19:07 Заглавие: |
|
|
Ами общото е че на самия апарат има светодиод който показва, че има все едно залепнал ключ но в действителност няма. Светенето няма общо с асансьор и пр. наблюдавал съм го то започва от 21~ до към 6, 7 сутрин а няма натискане на ключ понеже тогава и самите глимки не светят. Ако откача ключовете централно всичко си е ок. А няма как да откачам по етажи понеже инсталацията е замазана и не върви в нито кутията за домофона нито в захранващата апартаментите
http://prikachi.com/files/1293799V.jpg
http://prikachi.com/files/1293800m.jpg
Ето това представлява самия автомат |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 19:36 Заглавие: |
|
|
Да не излезе само, че някой комшия е решил да си свети със стълбищното осветление  |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 20:15 Заглавие: |
|
|
| Имам камера пред вратата и се вижда как непрекъснато се събужда има моменти и не свети по няколко минути а по някога с часове не изгасва а през деня е ок. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 23:47 Заглавие: |
|
|
| Имаш 2 варианта - първи -увеличаваш резисторите на глимките на 680-820К ,ако ти се занимава . Втори купуваш нов стълбищен от типа който няма светодиоди ,там има само 24 волта на бутоните и глимките увисват . |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 11:06 Заглавие: |
|
|
| Проблема е че не мога да се докопам до апартаментите иначе щях да им го изкубна с все резистора. Няма ли начин преди автомата да се постави резистор и ако има със колко да пробвам. Друк вариант който ми се върти е ключът да задейства реле което да затваря за малко веригата, но не ми занимава толкова |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 16:00 Заглавие: |
|
|
| Абе аз разбирам да е с глимка ,ама на стълбите ,та да се вижда в тъмното ,ама за чий им е в апартамента ,като там си свети лампа вътре. Остава ти втория вариант ,sorry ! И се моли богу да не са набарали бутони с крушка ,а не глимка ,че съм виждал и такива изгъзици . |
|
|
 |
naasko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 16:45 Заглавие: |
|
|
| Вече съм шах и мат избуших трансформаторчето на едно зарядно и го вързах към едно реленце от някаква изчислителна техника пробвах го работи си перфектно с трнсформаторчето. Слагам го в таблото и го връзвам към стълбищните ключове и залепва. Пробна лампа сложих с крушка 40 вата и тя тлее леко |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 18, 2010 18:57 Заглавие: |
|
|
| Няма да работи с трафче ,напрежението към бутоните минава през диод. Май е версията с обикновена крушка ,или някой бутон е окъсил ,откачай по етажи и това е ! |
|
|
 |
|