|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
colbi Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 14:22 Заглавие: TV SONY KV-29FX30E Шаси SSCQ53K-A |
|
|
| С процесор TDA9394H/N1/5/0583 и междина MSP3410GB8V3 .Като го взех мигаше 11 пъти и спираше.Крания транзистор BU2515DX беше укасил.Без него с лампа на негово място се опитва да тръгне но само мига лампата и щрака релето.Смених транзистора и тои изгоря. Някои знае ли нещо по вапроса. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 15:04 Заглавие: |
|
|
Оправи си заглавието.И отделно шасито не ти е това.Щом ти гърми крайния транзистор ТХОто едва ли е здраво.Ако опреш до ТХО-имам го на склад постоянно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 16:05 Заглавие: |
|
|
Там е работата, че заедно с ТХО-то си отива и процесора. Особено щом е сменил транзистора и е пуснал телевизора. Мисля, че вече няма истински процесори на пазара! Безмислено е да купува ТХО, без да е сигурен в процесора. Ама не може да го разбере, преди да е сменил ТХО-то. Абе общо взето, най много да се набута с някой лев.
И да напише в търсачката FE2 шаси! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 16:11 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | че заедно с ТХО-то си отива и процесора. |
Не винаги.Много искат и процесор,много се оттървават и само с ТХО.
| Цитат: | | Мисля, че вече няма истински на пазара! |
И ТХОта имам постоянно читави от това ТХО и процесори имам постоянно на склад читави.
| Цитат: | | най много да се набута с някой лев. |
Е то по тая логика дай да не ремонтираме.Накрая и кинескопа може да излезе калпав или пукнат,докато го е карал към сервиза,като да го сваля от колата го е сложил на тротоара малко от по-високо и....
Почва,прави и квот сабя покаже.А вероятност даден ремонт да опре до "под кривата крруша" или "вътрешна гума" има винаги.И то в далеч по-прозаични ситуации от тая.
Мите,да не си слагал филипсови процесори,аз продавам v.4.46,която си е за Sony и досега менте от тоя процесор не съм видял?В руския монитор бях виждал снимки на менте процесор от тия,но те бяха с грешно надписан процесор даже...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 16:31 Заглавие: |
|
|
Процесора да остане здрав при смяна на транзистора и запускане, без да е закачил един кабел, който по принцип пречи, и ако си обърнал платката да мериш в момента, (няма как да се закачи), е почти равен на "0". Честно казано, от 10-тина такива телевизора, които са минали през мен, все е имало проблем и с процесора. Изследвах и ТХО-то. На пробника на HR-показва нормално. С моя пробник, който го ползвам на 30V - също. Пробива при захранване 90V приблизително. Имам малко предимство преди да определя дали е дефектен процесора или не. Гледам същия телевизор, и като се наложи, свалям ТХО-то и проверявам. Е така разбрах какво е положението на тоя кинескоп.
тук
Ами май са били такива. Аз лично не съм имал проблеми, ама други колеги. Може действително да има някъде истински. Имах предложение от SONY, за закупуване на такива на добра цена. Ама не пожелах да се заредя предварително. Когато се наложи да помогна, направих запитване, и се оказа че вече не се предлагат. От Sony става въпрос. Някой може и да е закупил количество и да има? Ама смяна на процесор и ТХО, на клиентите винаги се е струвало скъпо. Камо ли в днешно време. Въпреки че не знаят какво губят. Аз съм си доволен от телевизора. Когато го купих, беше топ модел със шкафа и DVD-to. 2900лв. С отстъпка от складовете! Ама съм си доволен. Няма да го сменя в скоро време. Ако не каже "ЦЪК" и спре де.  _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч.
Последната промяна е направена от mitachi на Съб Яну 23, 2010 16:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 16:44 Заглавие: |
|
|
Ааа не знам как го е пускал.При мене са минали доста FE2 шасита,които са си ставали само със смяна на сивата словенска гад.Минали са и доста,които са искали и TDA9394 за съжаление.
А като качество на рез.части за това шаси,както вече казах-не мога да се оплача-продал съм над 100 бройки ТХОта и над 100бр. процесори за това шаси без да е имало проблемни.Даже и вчера и днеска заминаха по едно процесорче.
Като изключим че понякога се налага ровене из разни ситноши по ABL при подобни случки ремонта на FE2 си е много сладка работа.Могат да се карат на конвейр... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|