| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 13:13 Заглавие: Конвертор RS232 към LAN ? |
|
|
Имам нужда от конвертор , посредством който да свържа промишлено устройство с наличен RS232 към LAN . Ако някой е ползвал нещо такова , моля за помощ .
Става въпрос за готово устройство . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 13:16 Заглавие: Re: Конвертор RS232 към LAN ? |
|
|
По спомен като съм чел документациите на picoIP на НЕОмонтанците... има такъв фирмуер за него. До колко работи - немога да кажа не съм тествал макар и мислех скоро да е това но все не ми остава време. Дано да стане защото като изключим някой дребни забележки тоя маник е супер .
p.s. http://lan.neomontana-bg.com/picoip.php "Възможност за получаване/изпращане на данни по RS-232. За повече детайли се обърнете към документа "PicoIP-Bg 4.073.pdf" в архива."
p.s.2 Виж пак PDF а ама мисля, че ще му трябват делители за изравняване на нивата тъй като неговите са 3,3В и няма да е зле да се използва един max232 м/у него и "машината". _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 14:49 Заглавие: |
|
|
Рутерите на Cisco нямаха ли в комплект такъв кабел. Даже аз имам един, ще го потърся да видя нещо такова ли беше. Друг въпрос е дали ще върши работа при хардуер, различен от Cisco рутер. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 14:57 Заглавие: |
|
|
Мой колега вече поръча ето това SerialBox SB-101 .
Благодаря и за вашите предложения . |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 15:47 Заглавие: |
|
|
Само да те питам какво ще е устройството, което ще връзваш по мрежата? Аз имам 2 броя MOXA NPort 5110 и също исках да направя това, което искаш да направиш ти .. да вържеш даден device през мрежата .... Но за да стане това трябва да си сигурен, че има как да конфигурираш скоростите на предаване и тн .. При конвертиране от rs232 -> ethernet и ethernet-> rs-232 има закъснение ( верно е някакви ms ) то зависи и от разстоянието де .. Но точно поради това закъснение аз не можах да подкарам през тези конвертори, а уж MOXA се води професионално оборудване.
Може да кажеш и какъв е device, които ще четеш.
ivankrivodol - Това, което имам сиската е конзолен кабел светло син.  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 15:55 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | | Само да те питам какво ще е устройството, което ще връзваш по мрежата? .... |
Устройството е електронна система , наше серийно производство е , но се налага за първи път (клиентът така иска ) да има такава връзка - LAN . По принцип всичко можем да променим по него . |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 17:50 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | ...Това, което имам сиската е конзолен кабел светло син.  |
Да, такъв е.
 _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 19:34 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | | Мой колега вече ..................... | Моля пиши после как се държи това чудо което по хардуер като го гледам е подобно на PICO просто явно му е сменен линукса. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 22, 2010 20:58 Заглавие: |
|
|
Ще пиша , когато направим пробите , което може да не е скоро все пак . В понеделник ще пристигне , но кога колегата ще разучи протоколити и каквото трябва , кога друг колега ще напише PC програмата , която ще има куп опции за регистриране на данни , справки и какво ли не ... . Проекта е за месец(-и) , не е за дни ... |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 23, 2010 1:14 Заглавие: |
|
|
Щом вие ще си го пишете няма да има проблем да си напаснете всичко Аз бях тествал с DS2480(1-wire to rs-232) и не стана  |
|
|
 |
|