| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petrushinov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 27, 2010 13:47 Заглавие: Схема за VGA сплитер ? |
|
|
Здравейте трябва да си направя сплитерче за да мога да включа в една видео карта два монитора. В случая едното е телевизор. Из нета изрових само това http://www.freeinfosociety.com/electronics/schemview.php?id=2187 за съжаление въпросните ECG2322 са пълна мистерия. И за някакъв техен аналог нямам идея.
Ще съм безкрайно благодарен ако някой помогне по въпроса. Или със схема или с инфо По магазините продават такива сплитери но са по 50лв. , а в момента няма как да стане това........... криза........ има и кабели за по 5лв. но тази работа ми изглежда малко съмнителна с тях. Най-вероято са в паралел и двата, което не ми допада като реализация. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 27, 2010 14:49 Заглавие: |
|
|
Тв. то има ли VGA вход.Така както си го замислил няма да стане /поне по начина по който питаш/ 50 лв въобще не е висока цена за такова устройство.За кабелите същото важи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 27, 2010 15:13 Заглавие: |
|
|
Телевизора ще го включиш по S-Video или CVBS. Да не си мислиш че ще видиш ситните букви на него? За сравнение - честотните ленти на видеоусилвателите се различават 15-20 пъти. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2010 17:14 Заглавие: |
|
|
Май небях много ясен. Телевизора е нов LCD има си VGA и за това искам да го включа така. Качеството на картината е най-добро, виждам перфектно всичко, досега си го ползвах и като монитор. Гледах различни схеми на кабели но на мене си ми трябва сплитер. Май със схема няма да може да помогне никой ще направя друго. Мисля да изпълня схемата по-горе но без да търся аналози на ИС а направо с транзисторчета. Съвети приемам тъй като не съм на ясно с подробностите на сигнала. Ще питам "чичко Гугъл" по въпроса Ако някой може да дъде съвет или пояснение ще съм му много задължен. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2010 18:19 Заглавие: |
|
|
Виж това в атача, дано ти помогне макар че е за XGA.
А схемата която си приложил е достатъчно проста и според мен можеш да опиташ да я направиш с обикновени по-високочвстотни транзистори а не с матрици както е там. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2010 19:57 Заглавие: |
|
|
gakal мерси много явно ще трябва да се опрвя сам
Благодарско на всички отзовали се  |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2010 21:35 Заглавие: |
|
|
| Я първо виж дали не ти върши работа това и това |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 28, 2010 21:58 Заглавие: Re: Схема за VGA сплитер ? |
|
|
| petrushinov написа: | | ... По магазините продават такива сплитери но са по 50лв... |
Тук го има и за 25 лв., а според мен най-добрия вариант си е с видео-карта с два изхода. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
|
|
 |
|