Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мигащ трети стоп как?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
volvopower
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: stz

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 17:58    Заглавие: Мигащ трети стоп как? Отговорете с цитат

Здравейте искам да попитам дали някой знае как мога сам да си направя третия стоп да мига като на клипчето.Ако може някой да деде някаква схема или идея как да стане ще сам много балгодарен.Не сам много на ти с електрониката но мисля че не е много сложно това устроиство.
Ето и клипчето http://www.youtube.com/watch?v=ou8Aiei021o
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 18:02    Заглавие: Re: Мигащ трети стоп как? Отговорете с цитат

Продават готови такива и мисля че са супер евтини.. Иначе схема конкретно нямам но ще стане с един мултивибратор да ги накараш диодите да мигат + един таймер след няколко секунди да светнат постоянно.
volvopower
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 18:08    Заглавие: Мигащ трети стоп как? Отговорете с цитат

Благодаря за бързия отговор но досега не сам се занимавал с електроника и не сам наясно как да го направя.Ако някой има готова схема ако меже да я сподели.Извинявам се за невежеството но какво да се прави не сам чел достатъчно. Sad
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 18:14    Заглавие: Re: Мигащ трети стоп как? Отговорете с цитат

Никой не е виновен затова се продават... Когато неможеш да си направиш.
volvopower
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 18:28    Заглавие: Мигащ трети стоп Отговорете с цитат

Цената на това устройство е 20-30 евро на този етап не мисля че мога да ги отделя точно затова пиша и темата, за малко квалифицирана помощ.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 18:35    Заглавие: Re: Мигащ трети стоп Отговорете с цитат

Ами купуваш някой от тук: http://eftini.com/avto-aksesoari-treti-stop-c-12_368.html
И м/у него и кабелите който ще изведеш от стопа на колата си ( желателно през предпазител непосредствено от оригиналния стоп ) правиш това което ти казах. Разгледай има много схеми на мигалки в нета. И един таймер с 555 който ще "байпасне" мигалката. Или помоли някой от форума да ти го направи. Има колеги от твоя град който може да се съгласят за някой лев Smile .
п.п. ако не ти се купува http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=41047
volvopower
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 18:45    Заглавие: Мигащ трети стоп Отговорете с цитат

Аз имам готов стоп с диоди но не знам как да свържа мултивибратора и 555 таймера така че да се получи ефекта.Аз изках ако някой е правил подобно нещо да сподели схемичката, защото сам го виждал тук в града на един москвич алеко и много ми хареса а няма друг форум кадето биха могли да ми помогнат.
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата е имаше в една книжка за автомобилна електроника. Една от предните ми коли все още се търкаля из града с такива стопове и то не само третия. Схемата е реализирана с два или три транзистора.
Ще е потърся и постна тук... и аз искам да си е поставя на новата кола.

Ефекта от накъсаното светене на стоповете е добър.. шофьора зад тебе засилва вниманието си!
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Да спор няма...Ефекта е супер . А сега се сетих че ако му е трудно да го направи може на 3 тия стоп да изцяло мигащ. Само ще размени светодиодите на неговия с мигащи. Smile
volvopower
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 07, 2010 19:35    Заглавие: Мигащ трети стоп как? Отговорете с цитат

Очаквам с нетърпение Smile Smile Smile С постоянно мигане мисля че ще си навлека гнева на доста хора чакащи зад мен на светофара но пак е идея за която сам благодарен.В краен случай може и така да направя въпреки че ще мигат бавно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети