| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 11:58 Заглавие: Universum FT81029, chassis 11AK30-2 баланс на бяло - Решено |
|
|
Телевизора дойде с повреда във вертикалното отклонение и след смяна на интегралната схема и диода, който и подава изправено напрежение от ТХО- заработи. Но заработи с преобладаващ зелен цвят. Като му отрегулирах ускоряващото се пооправи, но баланса все пак не е добър - в зависимост от яркостта на обектите в картината цвета е или синкав, или зеленикав. Това при намалена цветност - иначе си има червен цвят. Кинескопа е Thomson A51EBV13X09. Захранването към ТХО е 114 V, след D805 напрежението е 12.3 V, на D810 има 13 V, D806 9.5 V, D803 9.8 V. Импулсите за отопление на самото ТХО са 22 Vpp, след съпротивлението (R648 - тук е 0.75 Om) има 19 Vpp. Освен това на екрана след менютата и след някои по- очертани обекти по изображението, като лого на телевизията и подобни, има вдясно от обекта до края на растера лента като шлейф - например след логото на канал 1, което е вляво - през целия екран има хоризонтална лента, която зеленее. Така е и при други изображения. Повдигнах отоплението но си е така. Дали е от кинескоп както си мисля аз или нещо пропускам? Освен това опитах да вляза в сервизен режим с меню install и после 4725, но нищо не става - седи си меню instal и толкова.
P.S. процесора е ST92195C9B1/OBA
P.P.S. Влязох в сервизното меню, но WR почти не повлиява на изображението, WB и WG се усещат. _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Пон Фев 01, 2010 18:54; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 12:05 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | The mode is entered by a combination of button presses (4-7-2-5), whilst the Main menu is on the screen. |
|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 12:32 Заглавие: Re: Universum FT81029, chassis 11AK30-2 баланс на бяло |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ST92195C9B1/0BA |
OBA.Та да може утре да го намери търсачката. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 13:51 Заглавие: |
|
|
Ето как дава:
И да допълня: снимките са с монтиран друг кинескоп, който е от ударен от гръм почти нов телевизор Vestel _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 14:08 Заглавие: |
|
|
Според мен отново се върни при вертикалното и разгледай там филтрация разни дребни кондензаторчета против възбуждане и т.н.Данеби диода за вертикалния чип нещо да не ти е подходящ ? На AV имаш ли го ?  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 14:27 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | ...На AV имаш ли го ? |
Ще проверя по- късно. Диода за захранването на В.О. ли? Поставил съм BA159 свален от друго Вестелско шаси, не ми се вярва да не е добър. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 14:55 Заглавие: |
|
|
Аз бих попрегледал аколо STV .С кое STV е направено.Платката на кинескопа с транзистори ли е или с чип. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 16:52 Заглавие: |
|
|
| А ако повдигнеш отоплението -окъсиш R648 дали ще се подобрят нещата. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 20:37 Заглавие: Re: Universum FT81029, chassis 11AK30-2 баланс на бяло |
|
|
| ivankrivodol написа: | | . Повдигнах отоплението но си е така. |
Не четем внимателно това вече е правено и кинескопа даже е друг  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 31, 2010 22:43 Заглавие: |
|
|
Да, кинескопа вече е друг, тоя наистина дава много хубаво изображение и освен това отоплението влезе в норма - с "оригиналния" кинескоп (понеже не съм сигурен - може и да е сменян) беше занижено и за да го вкарам в норма опитах, с предния кинескоп, повишаване на отоплението - с допълнителна навивка - но все си беше тая. След това (пак със стария кинескоп) сложих по- голямо съпротивление и го вкарах в норма. След това като сложих новия кинескоп, отоплението скочи доста (26 Vpp) - та веднага махнах навивката и сложих оригиналното съпротивление - и вече отоплението "заспа". Това обаче не повлия никак на "шлейфовете", но все пак като че станаха забележими в малко по- редки случаи, но си се виждат. Следващото което пробвах беше да подам видеосигнал по "ниска" - без разлика. След това подадох, пак по "ниска", сигнал на друг телевизор и тук вече има разлика - на втория телевизор няма шлейфове. Излиза, че идват от крайния видеоусилвател, който е с STV5112. За момента нямам за проба друга такава, но и се чудя възможно ли е да е от инт. схема. Електролитите по захранването на тая ИС съм ги сменил. А самото захранване е 205 V.
P.S. Интересна работа - не намирам дейташийт за тая инт. схема - STV5112!!! Заменя ли се с друга? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|