| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 21:28 Заглавие: Електрошоково устройство за риболов |
|
|
Колеги,попадна ми за ремонт едно такова устройство,което съм сигурен,че е ефективно,макар и незаконно.Моля за схемата му,ако някой иска да ми прати.Ето и структурата му:
4бр.-КТ808А,2БР.-ВД235С,2бр.-С945,тиристор-Т122-20-10,динистор-КН102Ж,3-неполярни кондензатора,единят е=3,7мФ.2 импулсни трансформатора и един дросел,ПОТЕНЦИОМЕТЪР-22К.,грец,бутон и изводи за акумолатор.
Всичката риба,уловена с това устройство беше жива-не я убива,а само я шашави за определено време.Устройството идва от Русия и е самоделка,но добра,макар и с любителска конструкция.Имам доста схеми на такива апарати и не вярвах в тях,но това работи и от любопитство нарисувах консрукцията му,а сега моля и за ел. схема.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 23:17 Заглавие: |
|
|
ако знаещ тука рибарите от кога ме врънкат и аз да им направя такова чудо.  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 23:18 Заглавие: |
|
|
не можеш ли да му "снимаш" схемата _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ariel Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 23:55 Заглавие: el . въдица |
|
|
| дайте ми мейл, ще ви пратя схемата със инструкция. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 23:58 Заглавие: |
|
|
Качи я във файлообменника _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 2:04 Заглавие: Електрошоково устройство за риболов |
|
|
| Схемата може и да се начертае,но импулсните трансформатори са проблемни за изработка-тороидални са с определен начин на навиване,затова търся готова схема с подробности за тях. |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 6:47 Заглавие: |
|
|
в списание "Радио и телевизия"не си спомням коя година и брой,имаше описание на работата на такава схема.предназначена е да зашеметява рибата за да могат да и вземат хайвера без да я убиват.принципа е :пачки от високочестотни импулси.тук съм си записал:ниската честота е от 50до100 Хц,високата 20до30кХц.т.е. два регулируеми генератора.при регулиране по ниска се определя размера на рибата.по висока обсега на действие.може да се направи и с таймер 555.ако ще я правите внимавайте с водолазите.много бият  _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 7:41 Заглавие: |
|
|
Ако някой има схемата нека да я пусне и на мен ако иска
[email protected] |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 9:04 Заглавие: |
|
|
И аз,и аз моля за схемата.  _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 10:02 Заглавие: Eлектрошоково устройство за риболов |
|
|
| Г-н ariel,мейл имам,но не видях схема там. |
|
|
 |
|