| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 17:28 Заглавие: Малко проблемче сас трансформатор |
|
|
Значи проблема е следниет ...
1.става вапрос за трансформатор от телевизор "Електрон" сас проблизителна мощност ~310-315 вата
2. оставих първичната намотка тя е на двете макари мисля равна разделена до "екрана" кадето е фабрично направен ..
3.Навих си втори4ната намотка ...... до тук е добре но сега нещо не мога да разбера защо когато го включа кам 220 волта трафа се окасява и предпазителя изгаря ....
спомням си на наи крайната хартиена облицовка имаше таблица със числа как се влючва 1-чната намотка ама уви е нямам таз хартиика ...
така 4е някои ако може да ми помогне ще сам му много задължен как да включа това трафче.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 17:52 Заглавие: |
|
|
| Двете половинки на първичната намотка трябва да се свържат съпосочно. Слагаш една крушка последователно на захранващия кабел. Ако са съпосочно свързани, тя свети слабо. Когато свържеш на късо някоя от вторичните намотки, трябва да светне силно. Ако обаче във всички случаи свети силно, значи някой предварително е свързал на късо някоя от вторичните намотки. Познай кой е той! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 17:52 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно си вързал намотките "насрещно". |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 18:59 Заглавие: lk |
|
|
Eто да ви улесня както вас така и мене си
 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 19:11 Заглавие: |
|
|
| Приятелю, става въпрос за посока на навиване и правилно свързване на "край с начало" (на първичната страна, ако проблема не е наистина късо). Тази картинка е малко информативна при положение, че не е оригиналната. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 19:18 Заглавие: . |
|
|
м дам сори сега вече стоплих за какво ми говорите еи сега подгрявам поялника |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 19:37 Заглавие: |
|
|
Ако ги вържеш насрещно (двете първични) ще забрамчи по-силно трафа, като те ще се стремят, да се отблъснат,една друга, така че го стегни здраво да не избягат, ако не си сложил последователно лампа.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 10:51 Заглавие: |
|
|
Така благодаря на всички за помоща трафчето трагна без проблеми искара си нужните ми напрежения но.. сега има едно бръмммм стягнал съм го доста трафа позагуби се бръмченето но все още се чува ...... така че дайте няква идея какво да го правя да се заива със лак и да се пече е доста трудоемка работа и аз сам няма да мога да изварша тази операция ... казвайте каквито и идеи да имате  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 13:17 Заглавие: |
|
|
| Няма друг начин,ако нещеш лак с парафин,но този за свещите няма да свърши работа.... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2005 16:33 Заглавие: |
|
|
| Не е задължително да се пече после, ако е с нитроцелулозен лак, трябва да се изчака да изсъхне. |
|
|
 |
|