| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kisshunter Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 14, 2010 20:05 Заглавие: здравейте трябва ми помощ за една схема |
|
|
Трябва ми схема която да превключва реле ,като зима информациа от две фото клетки.като мине кола през 1-та да се включи релето и през 2-та да се изключи (и обратното като мине през 2-та да се вклю4и и през 1-та да се изклю4и)Пробвах с брояч на импулси :4017; като от втория изход мислих да се ресетира автомати4но ,като му се подаде 2-ри импулс на входа,но нещо немога да преборя този брояч.
Много ще съм ви благодарен ако някой ми помогне
става въпрос за светофарна уредба.Несъм много в час с електрониката ,но ще ми е приятно да си го сглобя
Последната промяна е направена от kisshunter на Пон Фев 15, 2010 0:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 14, 2010 21:06 Заглавие: |
|
|
Теоретически два RS тригера чиито изходи са свързани с функция "ИЛИ" биха свършили работа.
Трябва обаче да се обмислят всички възможни варианти на сигнали от двата датчика, напр. едната фотоклетка сработва от обект от едната посока и в същото време другата от обект от другата посока и т. н. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 14, 2010 21:35 Заглавие: |
|
|
| Мерси ,но варианта е много прост .Когато мине кола през едната фото клетка трябва да светнат два сфетофара в двете посоки(червено),докато не мине през втората фото клетка и пак да светнат в зелено и така,до преминаването на следващата кола независимо в коя да е посока |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 14, 2010 22:09 Заглавие: |
|
|
Ами ако едната кола мине през първата фотоклетка и преди да е стигнала втората вземе че мине друга кола в обратната посока?
ПП Измисли някакво друго заглавие на темата (с бутона "edit" на първия ти пост) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2010 0:32 Заглавие: |
|
|
| lenko71, Ако мине колега ще светне светофарна уредба и в двете посоки.трябва ми някаква схема,ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен |
|
|
 |
|