|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Кутренце Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 17:51 Заглавие: Аналог на полеви транзистор КП313А |
|
|
Тъй като въпросния транзистор е меко казано неоткриваем, ми трябва негов аналог.
Всичко е точно до момента в който навсякъде ми казват че нямат никаква представа какво представлява въпросния транзистор и съответно не знаят какво да ми предложат за негов заместител.
Благодаря предварително на всички отзовали се
Спешно е  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 17:59 Заглавие: |
|
|
КП313А
N-Channel JFET
I(D) Abs. Drain Current =15mA
Absolute Max. Power Diss. =75mW
I(GSS) Max. =10nA
V(GS)off Max. =6V
C(iss) Max. =7.0pF
И в "по-подробен" вид
Възможни заместители: J110, 2N5485, 2N5486
Не са директни аналози, така че е "според зависи".
Последната промяна е направена от RC на Вто Фев 16, 2010 18:05; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 18:00 Заглавие: |
|
|
Това да не е нещо от рода на КП303, защото КП103 и още една камара маркировки са си подобни транзистори на КП303 и доста, често съм замествал с него, който все още се намира по магазините.
ПП:RC ме е изпреварил с отговор, но поне е дал данните му. Виж на КП303 и ги сравни с тези, може и да стане. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Кутренце Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 16, 2010 18:47 Заглавие: |
|
|
Много благодаря за бързите отговори, тези конкретни модели които Колегата е предложил като размер ми идват малко големи, става дума за доста миниатюрна джаджа, но в краен случай може и те да ми свършат работа
Колкото до КП303 - нищо общо като параметри  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|