Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

лаптоп с АМД
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Фев 16, 2010 21:23    Заглавие: лаптоп с АМД Отговорете с цитат

Здравейте! Имам питане как мога да направя лаптоп HP с процесор АМД-курамиянко-Х2, работещ с windows 7 , да е по-тих!? Доста шум издава, все едно е въздушна тревога, свири, бръмчи, абе който се е сетил да вкарва амд в лаптопи трябва да се пребие, или убие по-добре. Охлаждаща подложка дали ще помогне, при положение че отдолу компът няма дупки (да, дупки, не отвори). Някакво софтуерно решение за ъндърклок ли е по-добре, или има по-умен начин? Мерси Smile
П. С. Не е мой компютърът, имайте го предвид
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 16, 2010 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Че то шума не го издава процесора, за да обвиняваш производителя, че правел с такива процесори. Няма ли да изчезне шума след смазване или смяна на вентилатора.
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 16, 2010 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Отвори,изчисти,термопаста,смяна на вентилатор.Лаптопът и процесорът му не са виновни,просто собственикът му не си поддържа техниката.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Фев 16, 2010 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

//offtopic

Купувайте Intel процесори, защото са по-тихи Smile Това трябва да е новата реклама на Intel. Забравете шумните AMD процесори Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ljubon
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 18, 2010 19:48    Заглавие: АМД Отговорете с цитат

Колега, аз също не харесвам АМД-то, но не то е виновно в случая. Възможно е вентилаторът на процесора да е замърсен и затова да шуми. Ако си го чистил и пак шуми, смазването няма да ти реши проблема трайно. По-добрият вариант е да го смениш с нов, но качествен, а не биташки. Лошо работещ вентилатор намалява охлаждането и може да доведе до големи вреди за лаптопа. И имай впредвид, че лаптопът може да даде грешка, ако новият вентилатор не е със същите параметри. С жълтите дъна няма такъв проблем, но с НР не е така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Фев 18, 2010 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

//offtopic

Сериозно ли Ljubon Question Laughing Незнаех, че така става като не работи вентилатора ... Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех, аз си мислех, че докато транзисторите превключват, стават източници на механични трептения и ми зашумяват стаята. Как ще да не е бил виновен процесорът, след като в натоварено състояние вдига скандално висока температура!?!? Не ме убеждавайте, лаптоп с амд е груба грешка. Просто разсейваната мощност голяма и всичко се компенсира с мощни вентилатори, които почват да вият като се пусне един уинамп (ей, бях забравил за таз програма, аз ползвам rhytmbox). Вентилаторите си духат силно, отстрани е като сешоар, а компютърът си е вдигал същия шум и като нов. Предният ми съквартирант пак беше с амд лаптоп, на дел, и пак вдигаше доста шум. Посъветвах го да го почисти, но нямаше особен ефект. Те са си просто така...
Ljubon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 10:41    Заглавие: AMD Отговорете с цитат

lio Kler написа:
... Как ще да не е бил виновен процесорът, след като в натоварено състояние вдига скандално висока температура!?!? Не ме убеждавайте, лаптоп с амд е груба грешка. Просто разсейваната мощност голяма и всичко се компенсира с мощни вентилатори, които почват да вият ...
...Вентилаторите си духат силно, отстрани е като сешоар, а компютърът си е вдигал същия шум и като нов...
... Те са си просто така...

Абсолютно вярно, голата истина.
//offtopic
Ами, то се мисли преди да купиш.
Иначе, сметката за ток се увеличава съвсем незначително...
Върнете се в началото
skuller
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 21, 2010 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз имам лаптоп с амд .. вобще нямам проблеми с температурата нито с шума от вентилатора .. бих предпочел ако ще да дрънчи вентилатора ама небих сменил нито компа нито лаптопа с интелски процесор
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ljubon
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 22, 2010 10:59    Заглавие: AMD Отговорете с цитат

...

Последната промяна е направена от Ljubon на Пон Фев 22, 2010 11:13; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети