| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
BUJO_ Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 19:02 Заглавие: Авто касетофон Gelhard GXR 2000T |
|
|
| Не го бях пускал от много време да свири, стоеше си в колата. Опитах да го пусна, не тръгна. Свалих го и видях, че има прекъснали писти. Оправих ги и тръгна. Появи се проблем, не хваща радио. Ако захапе някоя станция, то тя се чува много слабо. Ръчно, като търся станции не ги намира на точната честота, и пак свири много тихо. С външен сигнал на CD свири без проблем. На касетка не съм го пробвал. Помагайте с идеи какво може да се е повредило. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 19:17 Заглавие: .. |
|
|
| Ако е с двойно фолирана платка може да има и някоя метализация прекъснала между двата слоя . Другото е студени спойки в FM тунера . |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 19:18 Заглавие: |
|
|
| Как се преркъсват писти ей така....като си стои. Провери си антенния вход може и той да се е прекъснал от стоене. |
|
|
 |
BUJO_ Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 19:55 Заглавие: |
|
|
Платката е едностранна. Пак ще прегледам тунера. Има един чип uPD1723GF-213 по даташийт го дават с захранване от 4.5-5.5V, а при мен е 4.2V. Дали може да е там проблема  |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 21, 2010 20:18 Заглавие: .. |
|
|
| Това "пак" означава ли че си го презапоявал тунера? Ако само си го оглеждал от самосебе си няма да се оправи - въоръжавай се със силна лупа и търпение и го почвай старателно , спойка по спойка . За по-ниското напрежение не знам - огледай около стабилизатора на 5-те волта , но щом с външен източник ти свири нормално може и да не е фатално . |
|
|
 |
|