| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
robertvd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 10:02 Заглавие: Телвизор Standard SR2038 Не се гаси обратен ход |
|
|
Здравейте колеги . На шасито има номер 4859800990-06 .
IC: TA7698TA,TA7680 Захранването е с STR451.шасито е също като на CROWN дето се продаваха едно време на нашия пазар.Беше дефект. ТХО. Подмених го него и едни резистори във веригата на ABL които видаги се палят с огън като деф. ТХО на това шаси.На някои канали ,на определени места остава обратен ход същия ефект се проявявя и в СОФИЯ 81 като го вкл. да работи на кабелна телевизия.
Поне аз си мисля ако не се лъжа че това са канали на кото има и Телетекс. . По тази верига на ABL съм премерил всички елементи до крака на чипа.Явно някъде нещо не съм догледал. _________________ Robert |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 11:09 Заглавие: Re: Телвизор Standard SR2038 Не се гаси обратен ход |
|
|
| robertvd написа: | | ..шасито е също като на CROWN дето се продаваха едно време. |
Защо не даваш пълен състав, че да се знае що да се гледа ??
По схема на DMQ2045 на транзистора Q201, освен сигнала Y, трябва да постъпват на базата му и гасящи импулси по редове и кадри. Разгледай подобните схеми и ще видиш как става това |
|
|
 |
robertvd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 22, 2010 11:41 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съвета, все пак насока в която да поровя! _________________ Robert |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|