| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 10:15 Заглавие: SAMSUNG шаси SCT11D -заснежава метровия обхват-Решено! |
|
|
Всичко по шасито си е оригинално и си работи добре! Периодично на метровия обхват картината заснежава с ярки бели точки. На дециметровия обхват е почти незабележимо. Всички приемници, които приемат ефирно на метровия обхват в радиус 20-30метра също снежат! С увеличаване на нивото на звука картината се разваля още повече. Съмнявам се, че захранването се възбужда. Всичко по него е сменено с ново - пак същата работа!
Последната промяна е направена от tonovd на Вто Фев 23, 2010 19:45; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 11:37 Заглавие: |
|
|
Нещо такова ?
...с GRUNDIG P37-730 CUC7301
Установил съм със сигурност, че причината е в захранването и "снеговалежа" се влияе до известна степен от демфащата група на колектора на крайния. С друго захранване -идеално изображение. Не смених само импулсния трансформатор.
(Доколкото си спомням вкарваше същите смущения в съседен телевизор, който работи пак на метров обхват и без сигнал по антена) |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 12:41 Заглавие: |
|
|
| Имал съм такъв ефект от SMR40200. Тия ,които се продават сега се държат все така. Вземи си кита с TDA4605, ако го намериш и ще си решиш проблема. |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 23:06 Заглавие: |
|
|
| Благодаря! Имам друг SAMSUNG със същото шаси, без тези проблеми и със стар SMR. Ще направя размяна за проба и ще пиша! |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 23:48 Заглавие: |
|
|
Няма за какво да правиш размяна, трябва само да махнеш "щрафа" и да направиш да няма "контакт" между SMR и изолатора който е на хладилника, тогава смущенията трябва да не се виждат.  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 12, 2010 23:56 Заглавие: |
|
|
Искаш да кажеш да се изолира SMR-a от радиатора ли или какво? И какво е "щрафа"? Питам сериозно, понеже искам да разбера идеята ти. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:06 Заглавие: |
|
|
Това само като проба, да, да се изолира от радиатора да няма физически контакт...
"щрафа" ами това не знам как се казва по български, болт ли е, винт ли е, онова което е към дупката от SMR-a, и въртим с отверката.
............................................................................................
Edit by tomazo
нещо като това
 _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил...
Последната промяна е направена от tomazo на Съб Фев 13, 2010 0:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:11 Заглавие: |
|
|
Аха - шрафт - болт, който се затяга без гайка и си прави резбата сам. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:25 Заглавие: |
|
|
Еей винт значи.И аз се зачудих какво ли е.А пък като видях и хладилника, съвсем се опулих. Но поне научихме нова дума.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 13, 2010 0:31 Заглавие: |
|
|
//offtopic
Болт,винт-я за по-лесно да ползва "бурмЪ",че тая дума става и за двете.
А сега сериозно-
Болт-дето не си прави резба само.
Винт,витло,видия-дето си прави резба само.
Гайка-женското на болта. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|