| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stefan_mil4ev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 9:36 Заглавие: Стабилизатор на 14.2-14.5V |
|
|
Някой може ли да ми каже някаква проста схема за стабилизатор който на изхода да дава ток от 14,2 до 14,5V max. Трябва ми да го сложа след релето на автомобила, за да регулирам тока който отива към акумулатора. Аз съм начинаещ и не разбирам много, затова изкам някоя прост схемичка. _________________ Газ до ламарина! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 9:46 Заглавие: |
|
|
Извинявам се,но имам две забележки:
1.Няма такъв стабилизатор,който да прави 14,2 V ток.
Токът се измерва в Ампери,а напрежението във Волтове.
2.Реле-регулаторът в генератора ти на колата,прави точно това-стабилизира напрежението на автомобилната инсталация,като стабилизирането пряко зависи от товара(акумулатор).
По-добре разкажи какво не е наред с колата. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 26, 2010 10:57 Заглавие: Re: Стабилизатор на 14.2-14.5V |
|
|
| stefan_mil4ev написа: | | Някой може ли да ми каже някаква проста схема за стабилизатор който на изхода да дава ток от 14,2 до 14,5V max. .... |
Регулирането на напрежението при автомобилния генератор става посредством управление на тока на възбудителната намотка . Токът е около 2-3 А максимално . Не е директно на силовия изход , който е към акумулатора , там токът може да достига 100 и повече ампера , така че в тази верига е неефективно , направо невъзможно стабилизирането , както искаш ти .
Ако споделиш все пак какъв е проблема , може да опитаме да помогнем с разумна идея .
Добре дошъл във форума !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 27, 2010 13:36 Заглавие: |
|
|
Много добре знам как работи автомобила и като цяло всичко в него. Просто моето реле не държи добре, а новите са същите боклуци. Питам дали може да се направи някакво реле след първото което да стабилизира напрежението ако първото истърве. Ако неможе да стане, как да си свържа примерно 2 диода, единия да свети когато падне под 14,4V, а другия като мине тази стойност. _________________ Газ до ламарина! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 27, 2010 16:20 Заглавие: |
|
|
| stefan_mil4ev написа: | | Много добре знам как работи автомобила и като цяло всичко в него. |
Е щом като знаеш открий и отстрани проблема а не търси решения които да го заобиколят. Това което си мислиш няма как да стане на разумна цена. ако искаш помощ за решението на проблема прочети първо правилата на форума и си оформи темата според тях. |
|
|
 |
hanko6 Нов потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 28, 2010 8:55 Заглавие: |
|
|
| Има готови индикатори дето се пъхат във гнездото на запалката ,пък ако си знаещ и можещ (което силно ме съмнява при така зададения въпрос) си купи една системка и си я тури в купето да индицира напрежението . След като си запознат с автомобила би следвало да знаеш къде да я вържеш ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 15:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите и за сайта койсто сте ми дали с готовата схема. Не исках никого да засегна с думите си, но ако съм засегнал някого извинявам се за държанието си. _________________ Газ до ламарина! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 21:41 Заглавие: |
|
|
| stefan_mil4ev написа: | | ... Не исках никого да засегна с думите си, но ако съм засегнал някого ..... |
Не вярвам да си засегнал някого .
Успех ! |
|
|
 |
|