|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 15:37 Заглавие: PHILIPS 28PT7103/12 Търся пълна схема |
|
|
Привет на всички, докараха ми един PHILIPS 28PT7103/12 за ремонт но някой "майстор" се е вихрил в него. Та изтеглих си тази схема от файлообменника, http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/10548/Philips_28PT7103/12.html която уж е за него но е непълна. Никъде не пише как се казват транзисторите, написани са само номерата им както са на шасито, затова търся пълна схема. Интересува ме транзистора на ТХО то,отбелязан като 7421. Съмнявам се че е подменен със неподходящ. Сложен е BU2520D, а има отделен диод сложен на радиатора и през дросел отива на колектора на BUто, а можеби се бъркам нещо. На сичкото от горе казал че не става, а открих окъсил 2Кв. кондензатор 220Пф. около BUто от тия синичките малките. На схемата която изтеглих го има само в блок схемата и е нарисуван със 2 външни диода. Не искам да пускам телевизора докато не съм сигурен какъв трябва да е транзистора. Извинявам се на модераторите ако темата по скоро е за раздел ремонт от колкото за тука.
PS. коригирах линка. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected]
Последната промяна е направена от shri на Пон Мар 01, 2010 17:09; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:23 Заглавие: |
|
|
| shri Този ТВ и гуглето не може да го намери , я провери изписването на модела . |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:51 Заглавие: |
|
|
Грешката е моя 28РТ7103/12 сбъркал съм 25 отпред,понеже става въпрос за 25 инчов екран кинескопа е 66ст. Схемата която съм изтеглил е същата, маркировката на елементите съвпада но липсват имената на транзисторите и аз не намерих нищо друго в гуглето. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:54 Заглавие: |
|
|
| А сега си погледни и линка и ще видиш, че не води до конкретната схема която ти си свалил и гледаш. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2010 17:04 Заглавие: |
|
|
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/10548/Philips_28PT7103/12.html
това е линка нещо съм сбъркал при копирането.
PS. Оправих го, беше изгорял и IRF620 за корекциите, той предния майстор затова е сменял BUто. Щото имаше утечка не беше окъсил, ато BUто с диод трудно се мери, особено като си "майстор", и казал не става. Хубаво е ако някой има пълна схема да я качи във файлообменника да я има. Благодаря за споделянето. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|