Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

PHILIPS 28PT7103/12 Търся пълна схема

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Мар 01, 2010 15:37    Заглавие: PHILIPS 28PT7103/12 Търся пълна схема Отговорете с цитат

Привет на всички, докараха ми един PHILIPS 28PT7103/12 за ремонт но някой "майстор" се е вихрил в него. Та изтеглих си тази схема от файлообменника, http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/10548/Philips_28PT7103/12.html която уж е за него но е непълна. Никъде не пише как се казват транзисторите, написани са само номерата им както са на шасито, затова търся пълна схема. Интересува ме транзистора на ТХО то,отбелязан като 7421. Съмнявам се че е подменен със неподходящ. Сложен е BU2520D, а има отделен диод сложен на радиатора и през дросел отива на колектора на BUто, а можеби се бъркам нещо. На сичкото от горе казал че не става, а открих окъсил 2Кв. кондензатор 220Пф. около BUто от тия синичките малките. На схемата която изтеглих го има само в блок схемата и е нарисуван със 2 външни диода. Не искам да пускам телевизора докато не съм сигурен какъв трябва да е транзистора. Извинявам се на модераторите ако темата по скоро е за раздел ремонт от колкото за тука.

PS. коригирах линка.

Последната промяна е направена от shri на Пон Мар 01, 2010 17:09; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

shri Този ТВ и гуглето не може да го намери , я провери изписването на модела .
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Грешката е моя 28РТ7103/12 сбъркал съм 25 отпред,понеже става въпрос за 25 инчов екран кинескопа е 66ст. Схемата която съм изтеглил е същата, маркировката на елементите съвпада но липсват имената на транзисторите и аз не намерих нищо друго в гуглето.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 01, 2010 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

А сега си погледни и линка и ще видиш, че не води до конкретната схема която ти си свалил и гледаш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 01, 2010 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/10548/Philips_28PT7103/12.html
това е линка нещо съм сбъркал при копирането.

PS. Оправих го, беше изгорял и IRF620 за корекциите, той предния майстор затова е сменял BUто. Щото имаше утечка не беше окъсил, ато BUто с диод трудно се мери, особено като си "майстор", и казал не става. Хубаво е ако някой има пълна схема да я качи във файлообменника да я има. Благодаря за споделянето.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети