| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 12:07 Заглавие: Делител DYNAPHOS |
|
|
| Моля да ме извините ако пиша "глупости",но не съм наясно с тази материя,та става въпрос за фотографска техника.Въпросния делител разделя мощноста между две светкавици,но я дели поравно между двете,може ли да се направи да да се регулира мощостта асиметрично,тоест да праща различна мощост към всяка-в зависимост от нуждата на снимката.Въпроса ми бе зададен по този начин от фотограф и затова така го пиша.Аз не съм се занимавал с такава техника ,не знам и как е изпълнена.Моля ако някой има опит в тази сфера да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 12:32 Заглавие: |
|
|
| Няма ли някакъв номер въпросното устройство? |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 13:17 Заглавие: |
|
|
| Да разбирам ли от въпроса , че с една електроника се управляват две светкавици? Ако е така, трябва ад се смени електрониката, като на всяка от светкавицата да се постави фотодатчик който в зависимост от това накъде е насочена и осветеността на тази площ да командва самата светкавица. По-лесния вариант е да се вземат две отделни автоматични светкавици. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 13:49 Заглавие: |
|
|
| Модела е:RD600 |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 18:18 Заглавие: |
|
|
Това не е разделител а Батериен генератор за фото глави.
За да регулира времето на две импулсни глави по отделно са му необходими 2 отделни генератора. |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:03 Заглавие: |
|
|
"...в зависимост от нуждата на снимката" Доколкото знам всяка светкавица си има собствено водещо число. На това чудо водещото число е 76. Питай фотографа, не може ли да си сложи две светкавици с различно водещо число и така всяка ще се изпразва различно, според нуждата на снимката...
а може да използва различен рефлектор на светкавицата, ако няма начин да провени мощността. И така ще контролира светлината според спецификата на снимката. Но, това той сигурно го знае  _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 12:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря за инфото,,фотографа ми каза че този генератор е синхронен ,а на него му трябвало асинхронен-може ли да стане?
Последната промяна е направена от ivan76 на Съб Мар 06, 2010 18:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 13:44 Заглавие: |
|
|
Ще да прави ефект "нощна улица". Да ползва една постоянна подсветка (фар от тонобил примерно) и това чудо за една светкавица. Ще стане. Щото, още 2 бона за втори комплект си е много.
Калинка , а просто да отдалечи светкавицата при разчет, намаляване на интензитета с квадрата на разстоянието? Така един ме яде, че Dof'а на нам к'во си бил нещо си. При опит да споделя, че доф сигурно е галеното име на някое куче, подксача завалишката. Разглезиха ви с тези високи технологии. Паничка, магнезий и вълшебна пръчица. Там е истината. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:43 Заглавие: |
|
|
"...Паничка, магнезий и вълшебна пръчица. Там е истината..."
Ей, Ваклине!... Паничка и магнезий, ама паничките стават две! "Палачите" - двама! - иии не се знае като "палне" първия, другият да не вземе /при слабо сърце , и "стрес" някакъв / да позабрави, че той е на ред, и - егати синхрона! /далаверата санким!?/ Щото и магнезия си е бая пара, ей!... Да не флеем в разход нящо?!  |
|
|
 |
|