Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Видеокасетофон SHIVAKI-механ.проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:34    Заглавие: Видеокасетофон SHIVAKI-механ.проблем Отговорете с цитат

Уважаеми колеги !
Моля за съдействие за привеждането в нач.състояние на механиката на въпр.видеокасетофон.Предварително се извинявам за това че не уточнявам модела(мой пропуск) ,но първо искам да преценя дали съм достатъчно компетентен ,а и вашите съвети ще са ми полезни.Първо трябва да призная че имам много малко опит във мех.част на VCR- до сега съм сменявал само видимо повредени компоненти ,но пълно разглобяване и по-късно сглобяване никога.Все пак мисля че бих могъл да опитам имам доста свободно време на разположение тия дни.
Първо как да ви подам коректна информация за типа на механиката ,предполагам че съществуват различни типове механизми.У дома попаднох на пълно описание на VCR AKAI и там доста подробно са описани тези моменти и настройката по белези.
Второ ако нямам опит да се захващам ли - ако го разместя тотално ще бъде ли възможно да се възстанови всичко.
Проблема беше счупен пластмасов детайл и след подмяната му апарата прибира касетата до долу и веднага я изхвърля като свети индикатора CST IN.
Много бих искал да се справя сам , но ако има опасност да се развали сериозно ще бъде жалко.Приемам всякакви съвети дори елементарни без да се обиждам.Интересувам се и от евентуална методика или логичен подход към подобен род проблеми.
Не ме интересуват парите,а решението на проблема.
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:23    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип повечето механики с бавно въртене на лоад мотора могат да се проумеят и да се наредят правилно,изключение правят тези на Панасоник.Проблема идва от положението на позиционния ключ,с произволното му поставяне идват рискове от самоунищожението на механиката.Шивакитата съм виждал с три вида съвсем различни механики.Има една с много ремъци единия от които е плосък,друга шейната се движи от една алуминиева рейка,която често се чупи и според мен е много трудно чрез писма да ти се обясни за какво иде реч,по добре е да идеш при колега,който познава механиката и след молба да ти покаже как се прави...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети