| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2004 16:54 Заглавие: множител на честота |
|
|
| трябват ми две ИС. едната е множител на 10 за честота, а другата е делетел на 10 за честота. иска ми се да са от една серия(40хх или 74хх). помогнете ми. а честотата как трябва да се подава - правоъгълни импулси 5V или . . . благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 19:01 Заглавие: Re: множител на честота |
|
|
| FeCl3 написа: | | трябват ми две ИС. едната е множител на 10 за честота, а другата е делетел на 10 за честота. иска ми се да са от една серия(40хх или 74хх). помогнете ми. а честотата как трябва да се подава - правоъгълни импулси 5V или . . . благодаря!!! |
Ами за делител моще да се използва 7490 (К155ИЕ2) - асинхронен брояч до десет.Ако не знаеш как се свързва ми кажи.А що се отнася до умножител на 10 не съм чувал за такова нещо в цифровата техника, освен при микропроцесорите но и там сигурно става по аналогов начин, както при радиопредвателите - входният синусоидален сигнал се изкривява нарочно за да се получат хармонични честоти и с филтър се отделя ена хармонична която ти трябва например входната f e 1MHz оделя се 10-та хармонична която
е 10 пъти по-висока в случая 10MHz |
|
|
 |
FeCl3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 20:16 Заглавие: |
|
|
| би било добре ако ми кажеш как се свързва |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 20:35 Заглавие: умножител |
|
|
| А не искаш ли и да ти го налепи и пусне-? |
|
|
 |
slav4o_com Гост
|
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 12, 2004 1:08 Заглавие: |
|
|
до какжа честота работят тези множители ако мога да попитам? _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
|