| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
top serviz Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 22:34 Заглавие: Проблем с TELEFUNKEN |
|
|
Колеги имам проблем с TV TELEFUNKEN PALCOLOR S352M. Няма картина , на екрана излиза само менюто . Видео сигнал излиза от междинната , стига до скарта ,но се губи преди видео ключа(МС 14052) . Него го сменях , но ефектът е същия . Някой ако му се намира схема на нещо подобно ще му бъда много благодарен . Схемите използвани в TV-то са STV2151 , TDA4671 , T2160 и други . Шасито може и да се лъжа е GY11TF или ICC9. Има и доста smd елементи а ми се струва , че е имало токов удар ( няколко ликажирали елемента).  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 22:39 Заглавие: |
|
|
при последния ми такъв проблем помня че накрая се изнервих и елиминирах този ключ.при мен схемата беше друга но така или иначе телевизора си отиде без скарт и хората са щастливи на видео процесора постъпва ли ти тв сигнал.ако стига само до тази схема виж кой я клати и там търси проблема _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 22:59 Заглавие: |
|
|
| До процесора не идва видео сигнал . Пуснах директно от междинната до входа на видеопроцесора и картината излезна , но на моменти се деформира като , че ли аруто е усилено до край. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 23:06 Заглавие: |
|
|
щом е имало омазани елменти сигурно ила още. на осцилоскоп как е сигнала от мчу-то _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2005 23:57 Заглавие: |
|
|
| На осцилоскоп е добре . Пускал съм го към друг TV през скарт кабел и излиза супер. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 0:01 Заглавие: |
|
|
ами мисля че ще е нещо около видеото.ама като не мога да го бутна давам само идеи желая успех _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 18:27 Заглавие: |
|
|
| Преди нова година имах аналогичен случай с шаси ICC-9. Презапиши паметта,и нещата ще си дойдат на мястото.Дъмп за това шаси можеш да намериш от много места.Желая ти успех. |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 23:30 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички колеги . Извинявам се за късия отговор , но имах проблем с компа и интернета . Проблема се оказа простичък , но какво да направя като колегите по Германия не са разбрали , че има разлика между PNP и NPN трнзистори . Явно са ги заменяли по форма и големина. Вместо PNP са сложили NPN . TV-то работи идеално . |
|
|
 |
|