| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 7:50 Заглавие: Как да разбера изводите на един траф? |
|
|
Трансформатора изглежда така.
На 220V е работел и това е цялата информация която имам за него. Съмнява ме че тези двата сивите кабели от ляво са първичната но не съм сигурен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 8:02 Заглавие: |
|
|
Ами ако трафа е захранвал нещо с ниско напрежение, трябва мрежовата намотка да се откроява с много по-голямо съпротивление от другите. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 8:05 Заглавие: |
|
|
Най-лесно е като мериш съпротивлението на намотките.
Там където е най голямо съпротивлението е първична, това е при положение че е понижаващ.Възможно е първичната да има извод за 110 волта.
След като установиш първичната включвай 220 и мери променливо напрежение на останалите изводи. _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2005 16:10 Заглавие: |
|
|
И си приготви резервни бушони  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Netkych Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2005 18:57 Заглавие: |
|
|
| Bi trqbvalo da ima samo edna p1rvi4na namotka izmeri koi dva izvoda ne davat provodimost s nikoi druk preceni sporet saprotivlenieto dali 6te izdarjat na mrejov i meri drugite s voltmetar. bi trqbvalo da sa sivite |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 11:20 Заглавие: |
|
|
трафа ти е китайски или някакво друго менте защото трябва да има маркиращи пръстени за начало и краи на намотката.Пробваи да даваш 5V на шарените изводи а на сивите вържи една глим-лампичка и ако светне ще научиш и сивите и цветните за какво са. _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички отзовали се. Намерих ги с налучкване оказа се че сивите са изход 24V а останалите са вход и по-точно бял и оранжев.
При първото пускане реших че сивите са първична, ама като примигнаха лампите реших че не е така.  |
|
|
 |
|