Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Китайски високоговорители

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Eagle
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Мар 08, 2005 22:30    Заглавие: Китайски високоговорители Отговорете с цитат

Купих си китаиски високоговорителчета-YDD200-04YH(100w),YD 1667(30W),YD1666(20W).По 2 броя.Мисля с тях да си правя тонколони.Свалих софтуер за изчисляване на тонколони.Но в тях няма никакви параметри за тези китаиски високоговорителчета. Evil or Very Mad Търсих с Google-то,но нищо не можах да намеря .Та молбата ми е ако някои знае кои ги произвежда и къде мога да им намеря параметрите нека пусне един пост.Предварително благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rudiem
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Апр 13, 2005 23:57    Заглавие: Re: Китайски високоговорители Отговорете с цитат

Eagle написа:
Купих си китаиски високоговорителчета-YDD200-04YH(100w),YD 1667(30W),YD1666(20W).По 2 броя.Мисля с тях да си правя тонколони.Свалих софтуер за изчисляване на тонколони.Но в тях няма никакви параметри за тези китаиски високоговорителчета. Evil or Very Mad Търсих с Google-то,но нищо не можах да намеря .Та молбата ми е ако някои знае кои ги произвежда и къде мога да им намеря параметрите нека пусне един пост.Предварително благодаря.

Не знам какви пари си дал за тези говорители ама не вярвам да са много 6тото сериозните говорители струват доста пове4е от китайчетата. Те не са идеално лоши само че проблема е в лпсата на всякакви данни. Трябва ло е преди да ги вземе да се интересуваш от всичко за тях, а не само от цената. Преди и аз мислех да подходя така. Като исках с минимални средства да имам яка музичка, но след доста прочетени редовев поразмислих малко.
Айде за малките както и да е ... може да се скалъпи нещо, но с този басовия няма да се оттървеш лесно( вярно е че има разни методики за измерване на голяма част от характеристиките на един говорител и не са много сложни стига само да имаш достатъчно апаратура-всичко става, дори някои педанти в областта на HI-FI саунда мерят параметрите на маркови говорители и твърдят, че разликите от паспртните данни и техните не са за пренебрегване) Личното ми мнение е, че за бас е трябвало да се ориентираш към TVM или (DYH 1020) последният го има в каталога на Conrad, но не съм мн. сигурен за произхода му.
Спирам дотук.Дано не съм те отчаял.В началото опитай с някакви стари плоскости, за които дори и да се наложи да се преправят, няма да ти е жал.
Успех и ще чакаме да кажеш как върви работата.

Мъжът може да бъде щастлив с всяка жена стига да не я обича! Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети