Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с телевизор JVC
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Joro79
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2004 9:36    Заглавие: Проблем с телевизор JVC Отговорете с цитат

Здравейте,от няколко месеца имам телевизор JVC AV-21BF11EES(кинескоп - LG.Philips "Cybertube") и последните дни се получи може би сериозен проблем с него.Когато е включен и работи - няма проблем и всичко е наред,но когато го изгася(независимо дали от дистанционното или от копчето) по средата на кинескопа остава прекрасна картинка на светещи цветове - червено,зелено и синьо ,които постепенно изгасват напълно до 30тина минути.А инче като го пусна на образа му няма нищо.Та въпроса ми е какво изобщо е това и подлежи ли на ремонт(тъй като е още в гаранция).
Благодаря ви предварително за отговорите.Поздрави!

Георги
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2004 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако са големи размити петна, нямаш проблеми - гледай си го. Проблем е ако имаш малка ярка точка (диаметър 1-2 мм), тя може да прогори кинескопа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Joro79
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 9:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,големи размити петна са.Но все пак е в гаранция и го занесах в Роял Електроникс Сервиз в Технополис.Техника там ми каза ,че телевизора има "ПОСЛЕСВЕТ" и остава за подмяна на кинескопа.
Върнете се в началото
Joro79
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 21, 2004 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,пак съм аз и пак с проблем.Оправиха го този телевизор най-накрая и сега кинескопа му е Панасоник!!Проблема е ,че работи точно една седмица и се появи същия проблем - само ,че сега петната са доста по малки и са предимно сини.Освен това белия цвят на кинескопа по време на работа ужасно маже ,когато е увеличен контраста и светлината.И на последно място - късно вечер когато е тихо телевизора буквално бръмчи(жужи) отзад и когато е намален звука това е доста дразнещо.
Просто незнам какво да кажа повече....плаче ми се!
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2004 4:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Съвета на Филипов май беше по добър.Незнам какво да ти кажа.Грабвай телевизора , взимай едно шише ракия и отивай в сервиза.........
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2004 18:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами сложили са ти употребяван кинескоп.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2004 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Направи разлика между Panasonic и Panasonik, както и Panasoanic, Panascanic. За сведение няма такъв производител, ако искаш отвори някой истински телевизор от тази марка - кинескопа е Matsushita !!! А като жужи и пращи, най вероятно и шасито е сменено. Но те предупреждавах. Сега си имаш дърво, разкарване и допълнителни разходи, дискомфорт и ще се кьоравиш. Evil or Very Mad Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2004 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Да,прав сте Филипов - просто аз не съм догледал:на кинескопа от задната му страна има голяма лепенка с още по-голям надпис PANASONIC и едно съвсем малко в единия край на лепенката Matsushita Color CRT Co Ltd.
A иначе пак ще го нося в сервиза - нали е в гаранция.Току виж му сложат Тринитрон тръба Smile .

П.С. Много добре знам кои са Matsushita и правя разлика между Panasonic и Panasonik.А ти знаеш ли ,че и JVC са на Matsushita?
Върнете се в началото
Joro79
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2004 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Госта по-горе съм аз Confused
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Сря Юни 23, 2004 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Tsvetkov написа:
Ами сложили са ти употребяван кинескоп.

И аз съм на това мнение, някаде из форума имаше мисля тема "не си давайте телевизорите на пан сервиз" / гладът е страшно нещо /.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети