|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 11:21 Заглавие: Телевизор AIWA TV-C1400 проблем в захранването. |
|
|
| Здравейте, на телевизорчето му беше изгорял крайният транзистор на захранването 2sk2671, протекшън диода на +В Z115.5 и хиса DPM001. След смяната на тези елементи, при пускане студен телевизора не тръгва от ст. бай. + В варира и стига до 145в. След няколко опита така +В се стабилизира около 133в което е нормално, тв тръгва, но във всички вторични напрежения имам брум и картината се люлее, като при исъхнал конд. след греца на 400в. Него съм го сменил, както съм сменил и филтриращите кондензатори на всички вторични вериги, но проблема остава? Шасито мисля, че е CP-005A. От към топлата страна на DPM001 има една бобинка, като в захранването на samsung със SMR 4200. на която пише 28 дали е възможно тя да дава проблем, или не съм случил на DPM001 ИЛИ........?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 11:42 Заглавие: |
|
|
| Не са ли малко високи тези 130 за +В |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 03, 2010 12:04 Заглавие: |
|
|
| И на мен така ми се струваше, но толкова си ги пише на импулсният траф, а също и другите напрежения от захранването сувпадат със зададените, а и картината не е разширена и захранването на видео усилвателите след тхо-то си е във границите така,че мисля, че с толкова трябва да работи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 19:26 Заглавие: |
|
|
| За протокола проблема излезе от НОВИЯТ полеви транзистор в захранването неговите инициали са F11NM80. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|