Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор AIWA TV-C1400 проблем в захранването.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 03, 2010 11:21    Заглавие: Телевизор AIWA TV-C1400 проблем в захранването. Отговорете с цитат

Здравейте, на телевизорчето му беше изгорял крайният транзистор на захранването 2sk2671, протекшън диода на +В Z115.5 и хиса DPM001. След смяната на тези елементи, при пускане студен телевизора не тръгва от ст. бай. + В варира и стига до 145в. След няколко опита така +В се стабилизира около 133в което е нормално, тв тръгва, но във всички вторични напрежения имам брум и картината се люлее, като при исъхнал конд. след греца на 400в. Него съм го сменил, както съм сменил и филтриращите кондензатори на всички вторични вериги, но проблема остава? Шасито мисля, че е CP-005A. От към топлата страна на DPM001 има една бобинка, като в захранването на samsung със SMR 4200. на която пише 28 дали е възможно тя да дава проблем, или не съм случил на DPM001 ИЛИ........??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Мар 03, 2010 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Не са ли малко високи тези 130 за +В
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 03, 2010 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

И на мен така ми се струваше, но толкова си ги пише на импулсният траф, а също и другите напрежения от захранването сувпадат със зададените, а и картината не е разширена и захранването на видео усилвателите след тхо-то си е във границите така,че мисля, че с толкова трябва да работи.
Върнете се в началото
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

За протокола проблема излезе от НОВИЯТ полеви транзистор в захранването неговите инициали са F11NM80.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети