|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrostatika Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 11:27 Заглавие: RQ:Дайте ми идея за направа на........ |
|
|
Уважаеми господа знам ,че тук са се изписали купища теми по това
което искам да ви попитам ,но не можах да отсея полезната информация за мене ,така че ще съм благодарен на хората професионалистите ,който ми драснат някой ред. Сега на вапроса ми ,
като предварително искам да вметна , че не сам напълно" бос" в тази сфера на електрониката просто не ми се е налагало да я практикувам много в работата.Едно приятелче ме умолява от доста време да му сглобя басово тяло за автомобила но на мен се не ми остава време от работата в сервиза ,знаете как е и ми се ще малко марзеливата да я свърша тая услуга:oops: като някой от вас който е направил такава конструкция и се е убедил в качествата и на ухо да ми даде размерите и разположението на говорителите в обема направо или да ме упъти от каде евентуално мога да ги изтегля , тъй като нямам да имам време да изчислявам литражи ,фазоинвертори , филтри и прочие . Също така трябва да ви кажа ,че конструкцията ще е за два "8" ,4омови 20-на ватови някакви
китаиски н.ч. говорители ,който вапросния младеж сам си ги е купил без мое знание .Още веднаж благодаря на отзовали те се . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
Размери 300мм-широчина/500мм-височина/400мм-дълбочина, Обема е около 50-55 литра. Фазоинвертор диамерът 80мм дължина 13см, монтиран е между двата говорителя(ляво или дясно). Отвътре по стените звукопоглъщащ материал. Реализирания субвоофер сам го правил с два 8' български 80W(ВКН10130 май че бяха), на няколко човека и остават доволни. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
elektrostatika Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 14:04 Заглавие: |
|
|
| Vladi написа: | | Размери 300мм-широчина/500мм-височина/400мм-дълбочина, Обема е около 50-55 литра. Фазоинвертор диамерът 80мм дължина 13см, монтиран е между двата говорителя(ляво или дясно). Отвътре по стените звукопоглъщащ материал. Реализирания субвоофер сам го правил с два 8' български 80W(ВКН10130 май че бяха), на няколко човека и остават доволни. |
Говорителите как са разположени в обема ,единствено това не разбрах ако можеш разясни малко по подробно,иначе ти благодяря за разяснението. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2005 19:41 Заглавие: |
|
|
| elektrostatika написа: | | Говорителите как са разположени в обема ,единствено това не разбрах ако можеш разясни малко по подробно,иначе ти благодяря за разяснението. |
Говорителите са разположени на панела с размерите 300/500 а по между им е фазоинвертора от ляво или дясно симетрично разположен на двата говорителя. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 8:45 Заглавие: |
|
|
Vladi на колко е настроен рефлекса от горната конструкция  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Hoby Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 2:15 Заглавие: |
|
|
| Как така давате размери без да знаете параметрите на високоговорителите.Fs,Vas,Qts,Xmax,Qes -са минимума параметри нужни за изчисляване на кутия.Така,че за един 8" говорител оптималната кутия може да е 15L а може да е 60L. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|