|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
londrata Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 19:31 Заглавие: проблем със захранването на телевизор шнайдер STV510 |
|
|
| Здравейте! Имам проблем със захранването на гореспоменатия телевизор,дефектирала бе инт схема MC44604P,смених я,пуснах телевизора и напрежението вместо 120волта беше 195волта,а напрежението вместо 8 волта беше 21 волта,тотално покачване,изключих го веднага за да предпазя целия телевизор,премерих всички елементи в захранването и на вторичната част на захранването,но всичко изглежда че е здраво,прилагам ви схема на захранването http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/1/02u1g1di5tkyulxiqwqs468pzcpy.pdf (21 Страница)която е същата кат на телевизора,ако може да ми дадете някаква идея ще ви бъда много благодарен,аз за сега съм пас.Предварително ви благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 19:36 Заглавие: |
|
|
londrata, не се пише в чужди теми още повече когато не са и за същото.
Тази съм ти я отделил, а другата изтрил.
Запознай се с възприетите правила във форума, моля. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 20:24 Заглавие: |
|
|
| разгледай веригата на обратната връка 15 извод на интегр. схема оптрона - тл431 ,делителя 117.5к - 2.5к транзисторите bc237 |
|
|
 |
londrata Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2010 20:36 Заглавие: |
|
|
| смених Тл431 и отпрона,но същата работа,възможно ли е интег схема MC44604 да е дефектна,макар че е нова? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|