| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2010 17:05 Заглавие: Сервиз в Бургас за ремонт на VHS video player |
|
|
"Папагалчето" е марка Funai. Проблем с механиката - при стартиране набира лентата.
Мой колега ме помоли да попитам във форума. Обаждал се е на две места и се оказало, че вече не се занимават с такива ремонти. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2010 18:43 Заглавие: |
|
|
| нещо силиконова смазка помага ли. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2010 18:59 Заглавие: |
|
|
Не съм го виждал видеото, колега!
На моя човек са му го дали да си прехвърля някакви касети на PC-то и се оказало, че не работи. Възможно е и само ремък да иска и смазване, ама не ми се занимава. Може и други проблеми да има... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2010 21:36 Заглавие: |
|
|
Сигурен съм в това, но колегата е открил само този екземпляр...
Едва ли ще се намери нещо качествено и работещо вече.
Моето е на 11 години вече и благодарение на Tokio още си го ползвам. Въпреки, че и то си "хапва" ленти по малко и ме е страх да не повреди записите.
Иначе кожодерите от фирмите искат по 36лв. на касета (12/час) за прехвърляне на съдържанието! Без обработка, разбира се.
Точният модел е Funai VIP-3000A. Отворихме го и намерихме големия ремък свит да си почива под механиката.
Кой е точният модел на механиката, за да търся сервизно из нета? Някой преди нас беше пипал ремъците и не съм сигурен дали пътят им през ролките е правилният. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 11:25 Заглавие: |
|
|
Благодарности на колегата Филипов!
Плеерчето заработи, след като сменихме всичките ремъци и почистих целия път на лентата със спирт. Без гумената ролка и видео главата. Два от ремъците не бяха оригиналните и на всичкото отгоре не бяха поставени на правилните ролки.
Слава Богу други поражения нямаше!
Темата е за триене! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 13:32 Заглавие: |
|
|
Не триеме, но я считаме за приключена. Пак ти казвам, намерете си някое хубаво Stereo - HiFi или поне HQ за прехвърлянето. След време замазаното много ще го дразни. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 19:03 Заглавие: |
|
|
Наясно съм и съм го предупредил, но колегата няма друг видеорекордер. Моят е точно какъвто му е нужен, но и той трябва да се ремонтира, а не ми се занимава.
Освен това за прехвърлянето на записите си купи USB capture card, така, че едва ли ще има значение видео плеера.
Благодаря още веднъж! |
|
|
 |
|