|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamenr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:09 Заглавие: Помогнете за 3 компонентен дозатор. |
|
|
Трябва да проектирам блок за 3 компонентен дозатор! Точността му да е 1 %.
- индикация на текущото тегло и състояние
- 3 релейни изхода за всеки компонент. Всеки изход се включва при стартиране на дозирането и се изключва при достигане на 100 % от дозата на съответният компонент.
- Бутон1-reset
- Бутон2-стартиране на дозирането
- Бутон3- аварийно спиране на дозирането
Всякаква помощ би ми помогнала-ел. схема, блокова схема, програмно осигуряване!!!!!!
Предварително ВИ благодаря!!!!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:16 Заглавие: |
|
|
Така като гледам проектирането и изработването на това нещо не по малко от 2000 лв.  |
|
|
 |
plamenr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:28 Заглавие: |
|
|
| Имаш ли някаква конкретна информация за проектирането и за изработката му?! Ако е така бих ти бил много благодарен да ми помогнеш. А пък за парите остави да мисля аз!! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:34 Заглавие: |
|
|
| Твърде малко информация си дал за да получиш конкретен отговор!Не става ясно например дали механичната част съществува или не.Дали търсиш само схема на управлението,това управление е най лесно да се направи с някой микроконтролер и ти трябва по скоро програма а не схема,за да се напише програма трябва да е ясно първо какви са датчиците за обратна връзка и маса други неща така че опитай отново! |
|
|
 |
plamenr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:43 Заглавие: |
|
|
| Ами каква и помощ да ми дадете би била полезна за мен. Било то за електрическата схема или за програмното осигуряване(без значение от кода- Асемблер, СИ, или WRR) |
|
|
 |
plamenr Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 7:14 Заглавие: |
|
|
| Айди би хора, никой ли не може да ми помогне! |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 11:10 Заглавие: |
|
|
имам схемата в една книга ама тя е в димитровград при баба ми и като ходя ще я сканирам и ще ти я дам.Само знам че е с 16F877,МАХ232,LM311,и някакъв датчик ама не знам какъв беше само си спомням че мери налягане по зададени височина на водния стълб и широчина на съда май че беше с кристал от транзистор S 2000 _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
MITASHKI Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 7:35 Заглавие: |
|
|
| КАКВИ СА КОМПОНЕНТИТЕ? /ВОДА,ПЯСЪК,СТЪКЛО,мляко,метални,/ |
|
|
 |
Toни Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 19:20 Заглавие: |
|
|
Ами първо за да ти помогнем трябва по точо да зададеш въпроса си, като гледам това е дипломна работа или курсова.
1. Какво дозираш, от там се определя как го транспортираш, и как правиш смесването. Има процси при които можеш да дозираш трите съставки по отделно, т.е. първо едната после другат апосле третата. Има такива при които триабва да е едновременно. От там при единиа процс може да мериш с един датчик а при другиа с 3.
2. Как става самото смесване. Може да имаш шнекове, лента, помпа или друго присполобление. Това което мериш може пурво да се изсипва в междинен съд където мериш теглото, може и направо в основния. Друг вариант е да пада в-у една междинна лопатка, като мериш усилието върху нея, по от там след интегриране получаваш общото тегло.
3. Скорост, от там зависи какво управляваш. При тази точност е почти немислимо да дозираш само с едно подаващо у-во, обикновенно се ползват две. Едното пълни с висока скорост, и при достигане на 95% примерно почваш да подаваш т това с по малък дебит, за да си сигурен че може да подаваш с точност 1%.
4. От всичко казно по горе зависи какъв сензор ползваш, за тегло, ако е за тегло какъв, тензо, капацитивен, пиезо или някакъв друг. Ако е з обем, сущо какъв, турбинен, безконтакно измерване, уктразвуково измерване и т.н.
5. Като знаеш по горните неа се избира съотвтната схема за обработка сигнала от сензорите и за уравление на изпълнителните механизми. След това на се пише програма, която обработва тези сигнали /допълнителна филтрация и т.н./ и управлява изпулнителния механизъм по някакъв закон.
Както виждаш има много въпроси на които първо трябва да си отговориш за да направиш нещо. Иначе помощ може да получиш. |
|
|
 |
man Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2005 23:30 Заглавие: :( |
|
|
А бе Тони бонбони ти само пишеш че можеш да помогнеш,а помощ никаква.Хората ви молят за помощ а вие нищо,какви разбирач си незнам.КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ НЕ ПИШИ,КАКВО СЕ ПРАВИШ НА КОМПЕТЕНТЕН САМО.ТОВА ВСЕКИ ГО МОЖЕ.
Лични нападки на друго място.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|