Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете за 3 компонентен дозатор.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamenr
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:09    Заглавие: Помогнете за 3 компонентен дозатор. Отговорете с цитат

Трябва да проектирам блок за 3 компонентен дозатор! Точността му да е 1 %.
- индикация на текущото тегло и състояние
- 3 релейни изхода за всеки компонент. Всеки изход се включва при стартиране на дозирането и се изключва при достигане на 100 % от дозата на съответният компонент.
- Бутон1-reset
- Бутон2-стартиране на дозирането
- Бутон3- аварийно спиране на дозирането

Всякаква помощ би ми помогнала-ел. схема, блокова схема, програмно осигуряване!!!!!!
Предварително ВИ благодаря!!!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Така като гледам проектирането и изработването на това нещо не по малко от 2000 лв. Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamenr
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш ли някаква конкретна информация за проектирането и за изработката му?! Ако е така бих ти бил много благодарен да ми помогнеш. А пък за парите остави да мисля аз!!
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Твърде малко информация си дал за да получиш конкретен отговор!Не става ясно например дали механичната част съществува или не.Дали търсиш само схема на управлението,това управление е най лесно да се направи с някой микроконтролер и ти трябва по скоро програма а не схема,за да се напише програма трябва да е ясно първо какви са датчиците за обратна връзка и маса други неща така че опитай отново!
Върнете се в началото
plamenr
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами каква и помощ да ми дадете би била полезна за мен. Било то за електрическата схема или за програмното осигуряване(без значение от кода- Асемблер, СИ, или WRR)
Върнете се в началото
plamenr
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2005 7:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Айди би хора, никой ли не може да ми помогне!
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2005 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

имам схемата в една книга ама тя е в димитровград при баба ми и като ходя ще я сканирам и ще ти я дам.Само знам че е с 16F877,МАХ232,LM311,и някакъв датчик ама не знам какъв беше само си спомням че мери налягане по зададени височина на водния стълб и широчина на съда май че беше с кристал от транзистор S 2000
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 12, 2005 7:35    Заглавие: Отговорете с цитат

КАКВИ СА КОМПОНЕНТИТЕ? /ВОДА,ПЯСЪК,СТЪКЛО,мляко,метални,/
Върнете се в началото
Toни
Гост

МнениеПуснато на: Сря Апр 13, 2005 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами първо за да ти помогнем трябва по точо да зададеш въпроса си, като гледам това е дипломна работа или курсова.
1. Какво дозираш, от там се определя как го транспортираш, и как правиш смесването. Има процси при които можеш да дозираш трите съставки по отделно, т.е. първо едната после другат апосле третата. Има такива при които триабва да е едновременно. От там при единиа процс може да мериш с един датчик а при другиа с 3.
2. Как става самото смесване. Може да имаш шнекове, лента, помпа или друго присполобление. Това което мериш може пурво да се изсипва в междинен съд където мериш теглото, може и направо в основния. Друг вариант е да пада в-у една междинна лопатка, като мериш усилието върху нея, по от там след интегриране получаваш общото тегло.
3. Скорост, от там зависи какво управляваш. При тази точност е почти немислимо да дозираш само с едно подаващо у-во, обикновенно се ползват две. Едното пълни с висока скорост, и при достигане на 95% примерно почваш да подаваш т това с по малък дебит, за да си сигурен че може да подаваш с точност 1%.
4. От всичко казно по горе зависи какъв сензор ползваш, за тегло, ако е за тегло какъв, тензо, капацитивен, пиезо или някакъв друг. Ако е з обем, сущо какъв, турбинен, безконтакно измерване, уктразвуково измерване и т.н.
5. Като знаеш по горните неа се избира съотвтната схема за обработка сигнала от сензорите и за уравление на изпълнителните механизми. След това на се пише програма, която обработва тези сигнали /допълнителна филтрация и т.н./ и управлява изпулнителния механизъм по някакъв закон.
Както виждаш има много въпроси на които първо трябва да си отговориш за да направиш нещо. Иначе помощ може да получиш.
Върнете се в началото
man
Гост

МнениеПуснато на: Сря Апр 13, 2005 23:30    Заглавие: :( Отговорете с цитат

А бе Тони бонбони ти само пишеш че можеш да помогнеш,а помощ никаква.Хората ви молят за помощ а вие нищо,какви разбирач си незнам.КАТО НЕ МОЖЕШ ДА ПОМОГНЕШ НЕ ПИШИ,КАКВО СЕ ПРАВИШ НА КОМПЕТЕНТЕН САМО.ТОВА ВСЕКИ ГО МОЖЕ. Evil or Very Mad

Лични нападки на друго място. Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети