| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
anio83 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 19:33 Заглавие: LCD монитор xerox xa7-17i -гасне |
|
|
Здравейте!Занимавам се с ремонт на LCD монитор xerox xa7-17i,на който проблема е следния:при включване засветва логото и след 3-4 сек,угасва и след известен период от време се включва отново.Замених всички кондензатори(някои от тях бяха поддути) на захранващият блок с нови,но проблема остава.Засега преглеждам и кондензаторите и на платката с контролера.Бихте ли посъветвали как да открия проблема?Благодаря Ви предварително
Здравейте!Христос Воскресе!
Проблема с монитора е отстранен.Проблема се оказа захранването.Подмених силовите транзистори и монитора грейна.Благодаря на всички които се отзоваха.Моля модераторите да приключат темата,тъй като проблема е решен.Лека вечер на всички
Последната промяна е направена от anio83 на Вто Апр 06, 2010 18:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 26, 2010 20:24 Заглавие: |
|
|
Логото ясно а има ли вклкючен комп към монитора и картинката има ли я и тя какво прави. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
anio83 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 27, 2010 10:49 Заглавие: |
|
|
Ами картината се появява за малко и след това изчезва.Като цяло изображението е ясно,но се изключва внезапно и светодиода за стендбай мига .Струва ми се че някъде прави късо.Засега ще направя проверка какви напрежения пуска захранващият блок(участва ИС 494) на куплунга към цифровата част и с какви стойности са.Ще направя това и ще пиша.
След измерванията ми се струва ,че причината е захранващият блок,защото На куплунзите за 14волта получавам 17,06в(което не е нормално според мен),а на куплунга за 5волта е 5,36,на Blon e 0. |
|
|
 |
lianaservice Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 27, 2010 14:23 Заглавие: |
|
|
Проверете си захранването за пулсации.Ако захранването е добре,сменете си лампите на панела.
Успех |
|
|
 |
anio83 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 27, 2010 14:29 Заглавие: |
|
|
| lianaservice написа: | | ...... |
а такива лампи къде мога да закупя за да ги сменя (и ориентировъчна цена).разглобих панела и като пуснах лампите мигат.това нормално ли е или да бягам да търся нови
Коригирал съм ти поста Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
|