| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 10:08 Заглавие: |
|
|
По търговския закон може да си съдружник в дружеството (дори и да си единствен съдружник и 100% държател на капитала) без какъвто и да е договор за управление. Въпросът е фирмата да е "дружество". Дали ще имаш трудов договор, т.е., да се намираш в трудово-правни отношения със собствената си фирма е лично твое решение. Понякога се прави, защото, все пак върху нещо трябва да се осигуряваш, за да си с подходящ статус в НАП. Тогава се предполага, че си продаваш времето за фиксирана сума. Ако си на граждански договор, си продаваш труда и там вече се самоосигуряваш, ако друг не те е осигурил до необходимото ниво.
Или казано просто. Мани ги тия. Иска му се на Сянков и му тичат по задника. Връзват се само тези, които са луди за връзване. Нормално е да се позачака, скоро ще фалират, ако вече не се е случило ... и ще си ходят. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 10:47 Заглавие: |
|
|
В моя случай фирмата е ЕООД - само аз съм собственик и само аз работя в нея - упавителя и чистача на тоалетната са един и същ човек.Погледнато формално по последните указания трябва да се осигуря и като управител и като самоосигуряващ се и ще стане 8 часа управител 8 часа работещ и точките за пенсиониране се трупат - сигурно една календарна година ще ми се брои за две години стаж за пенсия.
А иначе засега и аз съм на - мани ги тия - указанието не е закон. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 15:12 Заглавие: |
|
|
Mи то тогава никой няма да се наеме на работа сам себе си във фирмата си  |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 22:46 Заглавие: |
|
|
Всъщност колко е минималния осигурителен доход за нашата професия и какво трябва да се направи за да не се осигуряваме двойно? _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 0:13 Заглавие: |
|
|
Следвай линка и след това този в него, където пише "основни икономически дейности квалификационни групи професии", там пише:
http://portal.nap.bg/preview_news?p_news_id=847
Счетоводителите, поне тези които познавам, още не са наясно как ще се развият нещата, но двойното осигуряване не е законно или по точно няма закон който да го изисква и няма закон който да те принуди да подписваш договори. А и някой може след това да поиска 2 пенсии или двойно зачетен стаж (1г за 2). Затова предполагам, ще че отпадне, бъде променен или подходящо тълкуван. Освен това аз лично като управител имам не повече от 2 часа работа на месец. Логично е собственик на ЕООД да може да сключи договор за тези 2 часа и да се осигурява на тази база (не за 8 часа на ден, което е безумие). Отделно на трудов договор за еди каква си дейност за съответните часове. Но нека изчакаме да видим какво ще кажат счетоводителите. До края на седмицата трябва да стане ясно.
Протест на 15 Март:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-03-08&article=316352 _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 22:59 Заглавие: |
|
|
Ми закрийте ги тия ООДта и си станете пак ЕТ и пей сърце.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 14:35 Заглавие: |
|
|
Отменено  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 14:40 Заглавие: |
|
|
Ми след тая тупурдия във форума смее ли някой да го приложи в действие това нещо . Коцев и компания гризнаха дръвцето .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|