Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за смяна на говорител на Субуфер

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BrowseR
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 13:22    Заглавие: Въпрос за смяна на говорител на Субуфер Отговорете с цитат

Здравейте,
Имам един въпрос към колегите от форума. Имам следната 2+1 звукова система за моя компютър: http://www.alteclansing.com/vs2521-pc-computer-speakers.html
Работише си добре за моите нужди, но котката реши, че бас-а я изнервя и старателно разкръса мембраната на говорителя на буфера, след което, разбира се, започна неприятно пръщене при всеки по-голям бас. Реших да заменя говоритела и го демонтирах от системата. Отзад на говорителя е изписано, че има съпротивление 4Ohm с мощност 15W. След като се разтърсих из магазините за говорители (които успях да намеря в пловдив) намерих следните предложения, които съвпадат по размери на оригиналния говорител:
4 Ohm 60W
8 Ohm 35W
8 Ohm 5W
По съвет на приятел не взех нито един, но друг ми казва че на 4-ри ома с 60 вата няма да имам никакъв проблем за системата. Другите съвети са да не слагам по-мощен говорител, защото съм можел да изгоря последното стъпало.

Въпроса ми е, има ли някаква опасност да сложа 4 Ohm 60W или да го взимам спокойно и да го монтирам. В магазина ме успокояваха, че все пак е китайски и тази мощност е много по-малка от написаната, но не искам да рискувам да си прецакам и малкото останало здраво.
Благодаря ви.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 13:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, можеш да го замениш. Убеди се все пак, че новия говорител е басов ( щом ще го слагаш на суббуфер ) и размерите му са същите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 13:36    Заглавие: Re: Въпрос за смяна на говорител на Субуфер Отговорете с цитат

BrowseR написа:
....Въпроса ми е, има ли някаква опасност да сложа 4 Ohm 60W или да го взимам спокойно и да го монтирам. В магазина ме успокояваха, че все пак е китайски и тази мощност е много по-малка от написаната, .....

И в магазина са едни ..... Confused
Взимай и слагай.
Това, че говорителя е еди колко си вата - означава, че той би могъл да понесе и възпроизведе тази мощност.
Мощността идва от възможностите на изхода на самия усилвател.
Това, че говорителя е предназначен за по-голяма мощност в случая нищо лошо няма да направи, дори от към някои акустични характеристики е някакъв плюс.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BrowseR
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

gakal написа:
.....

А, съжалявам за тъпия въпрос, но как мога да се убеда в подобно нещо? Smile
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 16:15    Заглавие: Отговорете с цитат

За размерите- сваляш стария, носиш го в магазина и сравняваш на мясти диаметъра на мембраната и разположението на отворите.
А за характеристиките , ако в магазина не ги знаят, запиши какво си избрал и потърси в интернет някаква информация, или попитай тук. А ние като не знаем какво си харесал няма как да ти помогнем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Все едни китайците си знаят параметрите. Слагаш нещо за дупката и това е. Като не разбираш - има сервизи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
BrowseR
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 06, 2010 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Филипов, въпреки че не разбрах идеята на пост-а ти, ако ми потрябва сервиз, ще се обърна към теб за съвет къде да отида.
И на другите колеги от форума мерси за отговора на въпроса ми, който зададох. Със здраве
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети