| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 14:15 Заглавие: Въпрос за LCD TV - LG 37LH5000 |
|
|
Имам въпросния телевизор от около 40...50 дни и съм го свързал с компютъра с HDMI кабел. TV е "Full HD" - 1920х1080. Докато го ползвах като secondary монитор и си гледах филми от компа на него (включително FullHD филми) видимо нямаше никакъв проблем.
Когато зададох на видеокартата да ползва телевизора като primary монитор, се оказа, че не виждам целия десктоп - от всички страни ми е отрязано. Виждам само малко от горната част на taskbar-а, а иконите, които са в краищата, се виждат наполовина, даже по-малко.
Въпроса ми е, дали ако направя рекламация за този проблем, ще ми обърнат внимание или ще ме отсвирят? Струва ли си да си губя времето? TV е в гаранция. _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 15:05 Заглавие: |
|
|
| На каква резолюция го пускаш като първи? Да няма зададен някакъв zoom от настройките на видео-картата или телевизора? На филмите дори и да е малко разтегнат или разцентрован, едва ли ще забележиш. |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 15:35 Заглавие: |
|
|
На 1920х1080 32-битов цвят. Аз не съм настройвал нищо - компютъра позна ТВ-то по HDMI кабела и сам си направи резолюцията. Няма зададен никакъв зум, нищо... Едва ли проблема е в компютъра или видеокартата - с две думи: свястни са (видеото е Nvidia GTX260).
А, че не се забелязва на филмите, това ми е ясно и съм го описал по-горе.
Според мене, проблема е в моя телевизор  _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 17:28 Заглавие: |
|
|
| И на каква честота е при тая резолюция? На другите резолюции как е? Когато е като втори монитор, пак ли е отрязано изображението отвсякъде? |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 18:35 Заглавие: |
|
|
На 60Hz е. На 1680х1050 е същото!
Когато задам ТВ да дублира монитора (19' - 1280х1024), картината се разтяга като когато гледаш канал1 на 16х9 , обаче си е където трябва - не ми реже отстрани!
Иначе, в голамата резолюция мога да настроя всичко да си е на местото през "Resize display" от контрол панела на nVidia, но тогава резолюцията става 1832х1034. _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
deamright Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 28, 2010 12:49 Заглавие: |
|
|
| Поиграй си с херците . Пробвай да ги качиш или свалиш. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 28, 2010 13:18 Заглавие: |
|
|
Имаше някаква функция клониране във видеокартата там мисля че се ровеше за тези проблеми и естествено резолюцията да не е чак толкова голяма.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|