|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Informer Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2005 7:21 Заглавие: PC -> TV качествено, как? |
|
|
Здравейте,
Свързване на компютър с телевизор, знаете ли кой е най-качествения начин? Интересува ме как мога да постигна максимално качество на 100 Hz 32" TV. При генериране на PAL или NTSC сигнал от видео картата през TV-Out образа е сравнително лош. Надписите едвам се четат. Това е нормално като се има в предвид разделителната способност на тези системи. По S-video не е много по-различно...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2005 19:58 Заглавие: Re: PC -> TV качествено, как? |
|
|
| Informer написа: | Здравейте,
Свързване на компютър с телевизор, знаете ли кой е най-качествения начин? Интересува ме как мога да постигна максимално качество на 100 Hz 32" TV. При генериране на PAL или NTSC сигнал от видео картата през TV-Out образа е сравнително лош. Надписите едвам се четат. Това е нормално като се има в предвид разделителната способност на тези системи. По S-video не е много по-различно...  |
По качествено едва ли ще стане, при повечето е така. Лично аз си мисля че този чип които обравотва RGB сигнала в видео сигнал, не обработва всички пиксели, които ти излизат на монитора, вярно че резолюцията там е друга. При различни марки видео карти може и да се получи по детаилен образ. Чувал съм, че ако се смени резолюцията на 100Hz (а това променя и лентата на видео сигнала) към TV се изчиства доста, но ти това си го направил както разбирам. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2005 20:19 Заглавие: |
|
|
Informer, на мен лично не ми стана много ясно каква е постановката на нещата
Каква е видеокартата?
Какви изходи има?
Телевизора ли е 100 Hz-ов ? И какъв е все пак? Какви входове има?
Какви кабели ползваш?
Но със сигурност това | Цитат: | | Надписите едвам се четат. Това е нормално като се има в предвид разделителната способност на тези системи | не е нормално.
Разделителната способност на кои системи? |
|
|
 |
Informer Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 10:21 Заглавие: Re: |
|
|
Постановката на нещата е следната.
Видеоплатката в момента е Hercules 3D Prophet 4500, но съм склонен да си купя друга стига да генерира по-добър сигнал.
Телевизора е 100 Hz JVC AV-32H40SU 16:9. Има 3 scart-a и s-video вход, както и стандартен AV-in.
В интернет намерих доста схеми които свързват телевизора директно към видео платката по RGB и синхронизация, но така не може да се използва монитора на компа. Също така незнам тоя телевизор дали ще може да работи на по-високи разделителности, т.е. с развивка над 16 KHz. Ако знам, че ще се вижда добре по RGB мога да прежаля 1 PC което ще работи само за телевизора  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2005 13:06 Заглавие: |
|
|
Аз правих от RGB към видео входа, е вярно смесвах трите цвята с резистори и само яркостен сигнал ползвах ама стана долу горе добре.
Обаче видеокартата я пуснах на 834х625 със полукадрова развивка. Проблем с надписите имаше по простата причина че нещо не се получава полукадровата развивка - виждаха се само нечетните редове. Но ако си има видео изход картата тея проблеми не трябва да ги има. |
|
|
 |
Стоян Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 10:20 Заглавие: Как е при мен |
|
|
| Моята карта е GF4 MX440 има си TV-OUT от чиито куплунг се взимат два сигнала - яркостен и цветоразликов. Ползвам кабел който от страната на TV-OUT през кондензатор смесва двата междиночестотни сигнала от другата страна е чинч който си влиза на Video-IN. Ако гледаш десктопа естествено няма да има добра резолюция и няма да се чете добре, сигналът е доста "орязан" пък и телевизора не може да възпроизведе това качество както монитора, но филми ще се виждат с много добро качество. Ами представи си как една точка изобразена на монитора ще се види на ТВ-то, просто я няма. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Апр 06, 2005 15:29 Заглавие: |
|
|
| Ама ти на телевизора същото изображение ли пускаш каквото на десктопа, защото аз бях със две видеокарти и ТВ. работеше като втори монитор със собствена разделителна способност ? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 15:08 Заглавие: video out tv in |
|
|
Ако проблема с изображението е като "липса" на синхронизация или в общия случай лоша картина, изкарай RF буксата на кабелната телевизия от тунера. Може да ползваш сендер по AV който също решава проблема! (без да изваждаш буксата) Проблема не е в стандарта PAL/NTSC a в общият кръг на масите. Помага в 99% от случаите Успех |
|
|
 |
Стоян Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 8:50 Заглавие: Качеството много зависи от............ |
|
|
| Зависи с каква видеокарта сте. Значи за тези които имат GF4 се инсталират и съответните драйвери на Nvidia, за да е възможно настройка за ТВ. Аз използвам опцията CLONE /има и друга/ с което това което виждам на монитора същото е и на телевизора. Излиза картинка на монитора и телевизора, кликвайки върху телевизора с десен бутон се извежда меню за настройки на TV OUT, стандарт (PAL), честота и пр. опции. В къщи съм изградил една система с която гледам филмите от РС на всички телевизори, накратко кабелната влиза в широколентов усилвател който разпределя сигнала за всички телевизори /4бр./ с отлично качество без да си влияят взаимно. От TV OUT и AUDIO OUT на компютъра взимам сигнала и го подавам на кварцово стабилизиран стерео RF модулатор който е настроен на 2 ТВ канал /там не се излъчва сигнал от кабелната/, модулирания ВЧ сигнал подавам на усилвателя /през буферно стъпало/ и по този начин от всеки телевизор си гледам филми от РС с много по-добро качество от тези на кабелната без това да влияе на кабелните канали. Усилвателя го правих сам с транзистори BFR91, съдържа две входящи стъпала /за кабелната и РС сигнала/ и 4 крайни стъпала за всеки телевизор. Проблем е да се намери RF модулатор за този обхват, такъв купих от един магазин случайно, даже не го знаеха какво е. Преди това пробвах с модулатори от Нинтендо но те излъчват хармоници и става смесване на сигналите с кабелната. Между другото това което се пише да се вади кабелната когато гледам от РС при мен не важи и не оказва никакво влияние. Нещо по-вече от кабелната с модем ползвам и интернет, на РС имам и TV тунер, целия контур РС, интернет, кабелна и телевизори са с обща "маса" и нямам проблеми независимо че се захранват от отделни контакти. Много е важно обаче всички контакти да са надеждно занулени. |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2005 19:16 Заглавие: |
|
|
свръхдемулационен предавател му е майката _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|