| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 13:24 Заглавие: Харддиск - показва 0 гигабайта |
|
|
Харддиска е такъв - BIOS-a го разпознава, но с капацитет 0 (нула) Mb. Като се включи компютъра диска потраква известно време, явно главите търсят някакъв запис, но не намират нищо. Дали има някакъв шанс за възстановяване с някоя програма или е за кофата? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 14:36 Заглавие: |
|
|
| Диска ти се е заключил в Save Mod поради повреда на някой от модулите в служебната зона. Само с софтуерчета няма да го оправиш, ще трябва да се чете служебката и да се възстанови повредения модул. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 15:12 Заглавие: |
|
|
Явно нулевия сектор си е заминал ... Ако има данни за възстановяване може да се помисли нещо ... Ако не в коша  |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 17:19 Заглавие: |
|
|
След изчитане на няколко теми по въпроса и аз стигнах до извода, че заводската информация от нулевия сектор е изтрита или се е скапала. Тоя диск и миналата година го правих - имаше лоши сектори (доста - няколко гигабайта) и то в началото на диска, но тогава след ползване на няколко програми за дялове успях да го подкарам, като повредените сектори останаха в отделен дял и до оня ден диска си е работел, но после станало скапване и не зареждаше Windows, a се рестартираше сам без информация за причината. Преинсталирах върху старата система (XP), и тръгна, но с "липсваща" видеокарта, изобщо не я намира, дори като "неразпознато устройство". Установих, че причината е софтуерна, понеже с Live CD всичко си е ОК. Реших да преинсталирам с форматиране на системния дял и дотук - диска стана 0 (нула). Явно е за коша...
П.С. @ адаша Тодоров - нямам идея твоя диск какво би помогнал, освен може би ако механиката и магнитния диск при теб са здрави да се сложи тая електроника, но не знам заслужава ли си...
П.П.С. Ако още търсиш инфо за чипа да давам, компютъра съм го затворил, но ако ти трябва информацията да отварям пак? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 19:56 Заглавие: |
|
|
| " заводската информация от нулевия сектор " нулевия сектор няма общо с данните които прочита биоса те се държат в чип и рядко върху хард диска . |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 31, 2010 19:57 Заглавие: |
|
|
Мдаа Забравяш Ако версията на диска съвпада с този диск, които е при Todorov може да му свърши работа ..
Techmaniac Нещо си се по объркал май ... Все по-често и повече информация се пази на нулевия сектор.
Давам пример ... Защо като се скапе нулевия сектор на някои SATA диск компютъра(BIOS) спира да го вижда? То тогава, ако пуснем само платката на диска биоса отново ще си го познава ...?
Последната промяна е направена от mishomvp на Чет Апр 01, 2010 14:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 7:38 Заглавие: re: |
|
|
Избери вариант. Аз да ти пратя моя диск или ти ако можеш ми запази другия. Защо да не използваме шанса да подкараме поне единия диск?
Не е сигурно, но мен не ме бърка смяната на чипа. Другия вариант е ти да опиташ да смениш платката с твоята. Аз ще ти го изпратя за моя сметка ако имаш желание да се пробваш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 14:14 Заглавие: |
|
|
Пускам като прикачен файл снимка на въпросния диск заедно с още един - 60 Gb
Ето и от ImageShack -
 _________________ All Rights Reserved |