| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 0:01 Заглавие: Максимално КПД на синхронен генератор с мощност 10kW. |
|
|
Някой може ли да каже до колко може да достигне КПД на най-обикновен синхронен генератор с мощност 10kW. (98%)-Възможно ли е?
Въпроса ми е породен от някой научни фантастики за генератор с КПД>1, които чета в последно време.  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 13:04 Заглавие: |
|
|
коеф. на полезно действие = изходящата/входяща мощност, енергия, умножено по 100 ; %
Сподели каква литература четеш на тема Перпетум-мобиле  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 18:06 Заглавие: |
|
|
Може
Ето няколко линка:
Патент на нещо подобно
И още:
http://www.gammamanager.com/video.html
http://svetlinaotzion.narod.ru/eterindex.html
http://svetlinaotzion.narod.ru/3photoalbum.html
http://akoil.de/en/production.html
Всичко започна в събота когато доцент изнесе научен доклад за генератори с КПД над 100%. Значи той самия търси истината възможно ли е това нещо.По негови думи в нета гледал протоколи на някакъв Унгарски университет,в който са се подписали професори за направени опити и КПД>1. Някакви нови генератори, които имат някакви разлики от класическите синхронни генератори.
В търсене на истината той се свързва с фирма, която произвежда подобно нещо и закупува от тях генератор 10 kW.При направени тестове не се достига КПД=1, но все пак е измерено КПД 98% което е с 10% повече от нормалните синхронни генератори, което го навежда на мисълта, че може да има нещо вярно и при мощности много по-големи от 10kW КПД-то може да достигне 100%.Доцента се свързал с професор от Испания който казал, ако иска нашия доцент да отиде там и с негова си апаратура да направи тестове като му гарантирал КПД 115%, и след това можело да се продаде това нещо.
То на пръв поглед изглежда или като някаква много добре изработена измама и най-вероятно с участието на професори или пък нови теории в физиката.
Разбира се класическата физика отхвърля съществуването на такова устройство и затова нещо си има закон за запазването на енергията който чисто и ясно гласи, че вечен генератор не съществува, ама знае ли човек.
И аз като доцент започнах да търся истината за това нещо. Днес видях колко е КПД на 11 kW генератор в един Справочник на енергетика (Една книжка 3 пъти по-голяма от "Война и Мир" ) и дават 83% КПД.
Генератора който е в университета е 98% при тази мощност, което говори, че все пак има по добри енергийни показатели от обикновено.
Ще се постарая да присъствам при следващи опити, ако има да се уверя с очите си. Предполагам, че доста ще започнат да се присмиват и на мен първоначалната ми реакция беше такава.  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 18:58 Заглавие: |
|
|
| Фантазьорите и в интернет намериха поле за изява. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 22:33 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | Фантазьорите и в интернет намериха поле за изява. |
До някъде съм съгласен. В мрежата е пълно с какви ли не глупости, то не са разни електроники за автомобил дето вдигат мощността, то не са уреди за пестене на ток и какви ли не други. Обаче тук нещата са други. Факт, е че доцент представи тези генератори на научна сесия нещо което едва ли би направил ако не е сигурен поне малко, че може да съществува. Също така факт е, че този същия доцент има генератор 10 kW с КПД 98% като се има в предвид, че обикновените генератори с тази мощност имат КПД 83%. Както и да се пресмята знам, че 2% КПД приблизително се губят в търкалящ се лагер, така, че КПД 98% би било невъзможно при подобна машина. Сега ще се опитам да присъствам на евентуални измервания ако се правят отново за да се уверя с очите си.
За КПД=1 или >1 и аз не вярвам докато не видя с очите си.
Но има доста клипчета в нета в които показват система мотор-генератор на която подават еднократно момент или електричество и системата започва да се самоподържа с енергия.Естествено подобни клипове може по много начини да бъдат манипулирани така, че достоверността им е нулева. Най-голям парадокс е как е издаден патент на подобно нещо защото такъв има от горния линк. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 22:37 Заглавие: |
|
|
| the_bull написа: | | Обаче тук нещата са други. Факт, е че доцент представи..... |
Добре че доцента не ти е казал,че бивола може да лети....
Понякога се зачудвам дали има още хора,които вярват в подобни "врели-некипели" за перпетум-мобиле.За в България говоря,не за Мозамбик.
После се сещам че половин Хасково излезна да спи на палатки из храсти и тръни след призива на един гадател и тутакси чуденето ми минава... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 04, 2009 23:33 Заглавие: |
|
|
Аз не вярвам в перпетум-мобиле. Просто проверявам до колко е възможно това което този доцент каза да е достоверно. При КПД>1 някак си се явява, че енергията идва от нищото. (Между другото ако още нямата генератор на совалката може да уредим нещо ). _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 8:36 Заглавие: |
|
|
| То във нета имаше и клипчета ,където с GSM-и варяха яйца ,ама...... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 12:28 Заглавие: |
|
|
И на мен КПД=100% ми се вижда много несериозно твърдение до момента в който го видя с очите си. Повече ме заинтригува думите на доцента, който изнесе доклада. Той е купил подобен генератор с уверението, че ще изкара КПД над 100%. Реално измереното КПД е 98% което също е много и в границите на невъзможното. Аз и затова съм озаглавил така темата, защото акцента в момента пада на генератор 10kW с КПД=98%.
Пък от друга страна доцента, който изнесе доклада преподава по Електротехнически измервания, което почти изключва възможността при подобно измерване да е допусната някаква голяма грешка. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 05, 2009 19:58 Заглавие: |
|
|
| Изобщо не я изключва...такива "доценти" съм срещал, че ... майку мила |
|