| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
californieca Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 20:41 Заглавие: |
|
|
| Да с 2764 директно ,27256 трябва да го запишеш на 4 ри еднакви блока,или да направиш така че да се адресира до 64к чрез най старшата адресна шина.Провери и времето за установяване на валидни данни . |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 21:03 Заглавие: |
|
|
Принципно да, EPROM 2764-30-X GT можеш да го замениш с,
2764, D2764, AT2764, P2764, -и др.
може и 27256 но тога има условия при които да го направиш.
В някой от случаите буквата "С" може да обърка нещата.
Зависи от проца и т.н. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 21:12 Заглавие: |
|
|
В Пасат има следните аналози HN482764,D2764D-2,M2764AF1,M2764AF1 и нито еда не е повече от 3 лева. За какво ти е тая гимнастика с 256-а не мога да разбера ? Не купувай руска защото ако е много стара и я запишеш, после не можеш я изтри и цял ден да я грееш на лампата. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 21:26 Заглавие: |
|
|
ще дам малко повече инфо за това което възнамерявам.
ECU-то на колата ми има този чип - EPROM 2764-30-X GT,14 краков и отвора за ултравиолетовото изтриване.
Тъй като това е "управлението" на електрониката за на мотора,имам намерение да купия един чип да се програмира по правилният начин и да го сложа на мястото на стария (той работи!),като преди това съм записал в него по "агресивни" настройки и ето ти "чип туниг"
Имам и едно друго питане,дали с програмата която съм споменал по горе на програматора с които мисла да флашфам има възможност да копира информацията от стария чип?
Благодаря предварително. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 21:41 Заглавие: |
|
|
Тоя програматор върши работа само трябва да видиш какво е програмиращото напрежение на чипа и да го настроиш . То обикновено е написано на самия чип . Операцията със свалянето на програмата от стария и записването в новата също не е проблем. Само не знам от къде ще вземеш агресивните настройки . Ако решиш да правиш проби ще видиш зор защото тоя чип се трие за около 10-15 минути с хубава лампа . Не може да се флашва, защото тоя чип не е флаш а е EPROM за това и понятието флашване не е уместно .Тези чипове се слагаха на коли производство преди 15 години . Каква агресия останала ще има след толкова години не знам Най-много да си вдигнеш разхода и шума  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 21:52 Заглавие: |
|
|
да наистина колата е старичка но определено има още потенцял в нея.
Това с лампата не бах се замислил наистина,значи при всяка промяна в запаметяване и е необходимо да се три с лампата?!?!
Тогава подобен EPROM да няма трие с лампа като заместител? _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2010 22:02 Заглавие: |
|
|
Специално пък тоя http://www.tpetrov.com/search.php?prod=27C256-120+OTP е OTP . В смисъл даже и джам за триене няма . Може да го запишеш само един път. Така, че с джам и с лампа друг начин няма . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2010 5:02 Заглавие: |
|
|
| Ти сигурен ли си ,че е 14 краков ? Повечето от тези чипове са в 28 изводен корпус ? Да не си броил само единия ред !? И къде си ръгнал да слагаш 28 серия ,хората горе ти написаха поне 5 еквивалента ,възможни за закупуване оттук ! |
|
|
 |
|