| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ресьора Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2010 19:41 Заглавие: Помощ за електромагнит |
|
|
| Здравей те на всички,искам да направя постояннотоков електромагнит които при подаване на ток да отблъсква постоянен магнит,дефакто постоянния магнит в нормално положение ще е залепен за сърцевината на елекромагнита и при подаване на ток да се неотрализира действието на постояния магнит и той да се освободи от сърцевината.Някой ще може ли да ми помогне в това начинание силата на постояния магнит е 4 килограма.Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2010 20:55 Заглавие: |
|
|
Условието на задачата ти е доста неопределено.
За сега може да ти се отговори само така .
Ако подадеш напрежение при което протича ток който задържа постоянният магнит след това смени поляритета на подаваното напрежение което ще доведе до отблъскване на магнита |
|
|
 |
ресьора Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2010 21:20 Заглавие: |
|
|
| Колега проблема ми е как да изчисля електромагнита който ще ми бъде нужен за да противодейства при подаване на напрежение на постояния магнит,говоря за сърцевина брой намотки и какъв диаметър проводник да ползвам,електромагнита ще работи на 12 волта |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 9:00 Заглавие: |
|
|
| Силата на ел.магнита F = І*w, където І е тока, а w е броят на навивките. Всички дименсии - по СИ. Изглежда лесно, но ако трябва да работи и при точно определо напрежение, не може да се изчисли без итерации. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 19:40 Заглавие: |
|
|
Блъсках си главата на времето и бях попаднал на това и това
Сипи си едно преди да започнеш да четеш  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 06, 2010 22:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Колега проблема ми е как да изчисля електромагнита който ще ми бъде нужен за да противодейства при подаване на напрежение на постояния магнит |
Е ,за чий му е на постоянния магнит напрежение ,или поне така излиза ,като не слагате никакви препинателни знаци ! |
|
|
 |
|