| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 19:11 Заглавие: ПРОБЛЕМ SONY KV29C3D 100 ХЕРЦОВ изключва защитата 1 мигане |
|
|
| Колеги този телевизор имаше много студени спойки и правеше същия проблем но след презапояване се оправи.Обаче след 3 дни работа у клиента отново стана същия проблем изключва защитата и светодиода отпред мига веднъж само.Забелязах като го оправих още че леко премръдваше хоризонталния размер пин корекциите като за момент свиваше екрана с по един пръст и от двете страни но това бе нарядко и най вече кога няма сигнал.Прочетох че шасито е AE4 и изтеглих тази схема от файлообменника.Някой може ли да помогне къде би могъл да е проблема:-)?Мисля отново да презапоя всички спойки но не знам дали ще помогне клиента ще ми го кара утре отново:-( |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 21:40 Заглавие: Re: ПРОБЛЕМ SONY KV29C3D 100 ХЕРЦОВ изключва защитата 1 мига |
|
|
| plam65 написа: | | Колеги този телевизор имаше много студени спойки и правеше същия проблем но след презапояване се оправи.Обаче след 3 дни работа у клиента отново стана същия проблем изключва защитата и светодиода отпред мига веднъж само.Забелязах като го оправих още че леко премръдваше хоризонталния размер пин корекциите като за момент свиваше екрана с по един пръст и от двете страни но това бе нарядко и най вече кога няма сигнал.Прочетох че шасито е AE4 и изтеглих тази схема от файлообменника.Някой може ли да помогне къде би могъл да е проблема:-)?Мисля отново да презапоя всички спойки но не знам дали ще помогне клиента ще ми го кара утре отново:-( |
Кинескопа му как е? |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 8:43 Заглавие: Re: ПРОБЛЕМ SONY KV29C3D 100 ХЕРЦОВ изключва защитата 1 мига |
|
|
| значи кинескопа иначе не работи зле макар и да има много малко обратен ход по някога да се вижда не съм го проверил но и нямам с какво по скоро де да разбера как е ако някой има идея без специален уред как да сторя това моля ще съм благодарен да помогне.Но ме притеснява това свиване странично за момент на пин корекциите то мисля не би могло да е от кинескопа . |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 13:28 Заглавие: |
|
|
Ако е слаба емисията,жалко за труда.
Просто провери как е кинескопа. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 13:36 Заглавие: |
|
|
Проста проверка на кинескопа-не е за препоръчване,но може:
Освобождаваш катодите.
Вклюяваш телевизора.
С мултицет(добре е да е стрелкови) на мерене на ток(1А) даваш на маса катода през уреда за кратко време и много внимателно.И така всеки катод.Те са три.И сравняваш.И преценяваш.
Но пак повтарям много ВНИМАТЕЛНО. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 14:16 Заглавие: |
|
|
| Не ми стана много ясно в какво по-точно да се изразява това ВНИМАНИЕ? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 15:58 Заглавие: |
|
|
| Може би това,че давайки катодите на маса може да закъси 140-170 волта и да опуши 470-те ома сериини резисторчета,но този лек обратен ход .....ме тревожи,по добре е да освободи катодите и да види дали не светва в някои цвят за малко докато изключи защитата....,а това характерното пукане при вдигане на високо чува ли се? |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 16:34 Заглавие: |
|
|
| Преди 2 години имах такъв проблем със същия телевизор. Оказа се че проблема е в кинескопа, доста си беше издухан. Единственото което успях да направя е да намаля малко зеления цвят от сервизното меню. Телевизора работи и до днес...нищо че картината му не е цвете... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 8:19 Заглавие: |
|
|
| Колеги значи съгласен съм че би могло да има връзка и с кинескопа но ме смущава и друго.Първо страшно много студени спойки и то такива прикрити особенно по елементите с метално цилиндърче където да се запоят и трансформаторите,след това картината не е много спокойна от към пин корекциите някак си особенно без сигнал на скрийн цифрите премръдват във хоризонтална посока.А много на рядко свива екрана странично със сигнал по около един два пръста са секунда.дали неможе нещо с пин корекциите да е свързано там?по едно време бе избил син цвят с обратен ход но като презапоих транзисторите за обратния ход това явление изчезна.А и нещо друго след многото презапойки които направих телевизора се оправи и заработи у клиента 3 дни без да има проблем ако бе кинескопа не трябваше ли да го направи веднага това? |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 9:30 Заглавие: |
|
|
струва ми се че нещо ти пука във тхо-то. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
|